Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κρίσιμη μέρα για το άνοιγμα της αγοράς

Καταστήματα / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πως από το ερχόμενο Σάββατο (03/04) θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου. Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης το ευκταίο είναι το καθολικό άνοιγμα του λιανεμπορίου και χωρίς πισωγυρίσματα.

Δηλαδή να λειτουργήσουν όλα τα καταστήματα με μόνους περιορισμούς τους υγειονομικούς (μάσκες, αποστάσεις και περιορισμένος αριθμός πελατών βάσει του κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ., όπως στα σούπερ μάρκετ) και τους χρονικούς, τόσο ως προς τη διάρκεια (ενδεχομένως 3ωρο), όσο και ως προς τη συχνότητα των αγορών (μία φορά την ημέρα). Τα ψώνια θα γίνονται με χρήση διαφορετικού κωδικού (αποστολή sms στο 13032) για τις αγορές από εμπορικά καταστήματα πλην τροφίμων.

Εξετάζεται, επίσης, η επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων των Λυκείων -και ενδεχομένως των Γυμνασίων- στις 12 Απριλίου. Η συζήτηση για την επαναλειτουργία των Δημοτικών μετατίθεται για αργότερα.  

Επιπλέον, εντός του Απριλίου σχεδιάζεται να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, ενώ πριν το Πάσχα αναμένεται και η άρση του περιορισμού μετακίνησης από νομό σε νομό.

Η συνέχιση του προγράμματος των εμβολιασμών και η επέκτασή του σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες, η διενέργεια χιλιάδων ατομικών διαγνωστικών test, το κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων στα νοσοκομεία και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών που ευνοούν τις δραστηριότητες σε ανοικτούς χώρους είναι τα «όπλα» που προτάσσονται από την κυβέρνηση προκειμένου το ρίσκο του σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας να είναι διαχειρίσιμο. 
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ