Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple - Tesla: Μια συνεργασία που φορτίζει 7.000 σπίτια

Apple
Apple / Πηγή: AP

Apple και Tesla ενώνουν τις δυνάμεις τους και επενδύουν στις τεχνολογίες αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας. Μάλιστα, η εταιρεία του Ελον Μασκ έχει ήδη κάνει τα πρώτα βήματα στον τομέα, καθώς λειτουργεί στην περιοχή τη μεγαλύτερη, ενδεχομένως παγκοσμίως, μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Verge, η Apple, στην καινούργια μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, θα χρησιμοποιήσει 85 μπαταρίες megapacks ιόντων λιθίου της Tesla, οι οποίες θα τροφοδοτούν και τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της για την «πράσινη μετάβαση».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως η Tesla είχε ανακοινώσει το σχεδιασμό της για τα συγκεκριμένα συστήματα μπαταριών το 2019, καθώς το 2016 είχε εξαγοράσει την εταιρεία αποθήκευσης ενέργειας Solar City έναντι 2,6 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η πληροφορία της συνεργασίας έχει επιβεβαιωθεί από την Apple, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα έργα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ.

Το εν λόγω εγχείρημα θα φέρει την ονομασία California Flats και θα μπορεί να αποθηκεύσει έως 240 megawatt, ενέργεια που θα μπορεί να τροφοδοτήσει τουλάχιστον 7.000 σπίτια για μία ημέρα.

Να σημειωθεί πως η Apple επενδύει σε αποθηκευτικούς χώρους ευρείας κλίμακας στην Καλιφόρνια και διερευνά νέες τεχνολογίες αποθήκευσης της ηλιακής ενέργειας και ηλεκτροκίνησης. H εταιρεία από το Κουπερτίνο έχει προκαλέσει αναταράξεις στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς έχει προσεγγίσει διάφορες εταιρείες ως πιθανούς συνεργάτες για από κοινού κατασκευή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της. Σε κάθε περίπτωση η Tesla δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για σχολιασμό σε ό,τι αφορά τη συνεργασία της με την Apple.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ