Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

British American Tobacco: Επενδύει 30 εκατ. ευρώ με 200 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

Roberta Palazzetti, Πρόεδρος για τη Νότια Ευρώπη British American Tobacco

H απόφαση της BAT να προχωρήσει άμεσα σε επενδύσεις 30 εκατομμυρίων ευρώ και 200 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα σηματοδοτεί την πίστη στη δυναμική της χώρας που «δείχνει καθημερινά ότι, εκτός από το ταλέντο των ανθρώπων της, έχει ως προτεραιότητα την τεχνολογία και τις σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων που φέρνει», αναφέρει η Πρόεδρος για τη Νότια Ευρώπη της British American Tobacco, Ρομπέρτα Παλατσέτι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Το επενδυτικό πλάνο αναδεικνύει την Ελλάδα σε διεθνές περιφερειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, προσφέροντας ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων γύρω από την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιστήμη για τους καταναλωτές, τους εργαζομένους μας, καθώς και το λιανεμπόριο», τόνισε η κα Παλατσέτι κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι το περιβάλλον της Ελλάδας αλλάζει γρήγορα και γίνεται πιο φιλικό για επενδύσεις.

«Παρότι η υγειονομική κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει, παρατηρούμε ότι με σύστημα και μεθοδικότητα διαμορφώνεται ένα περιβάλλον φιλικό για επενδύσεις που συμβάλλει στην ανάπτυξη» υπογραμμίζει η κυρία Παλατσέτι και συμπληρώνει ότι «σήμερα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ για τον ιδιωτικό τομέα, να αποτελέσει μέρος αυτής της κοινής προσπάθειας για την δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους».

Η κυρία Παλατσέτι εκφράζει την εμπιστοσύνη της στις ικανότητες και δυνατότητες του ανθρώπινου δυναμικού της Ελλάδας και τονίζει ότι αυτό ακριβώς επιθυμεί η British American Tobacco να σηματοδοτήσει με την πρόσφατη απόφαση για υλοποίηση περαιτέρω επενδύσεων. Πρόκειται για μια χώρα, που όπως υποστηρίζει η ίδια, δείχνει καθημερινά ότι «εκτός από το ταλέντο των ανθρώπων της, έχει ως προτεραιότητα την τεχνολογία και τις σημαντικές δυνατότητες επενδύσεων που φέρνει».

Αναφερόμενη στις νέες επενδύσεις που είναι έτοιμη να υλοποιήσει η BAT στην Ελλάδα η κυρία Παλατσέτι επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι η χώρα αποτελεί εξαιρετικά σημαντική αγορά για την British American Tobacco. «Η Ελλάδα έχει ενταχθεί στις πιο σημαντικές αγορές διεθνώς στις οποίες επενδύουμε σε υψηλής τεχνολογίας προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία, και πιο συγκεκριμένα στο θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και στο προϊόν ατμίσματος Vuse» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως εξηγεί, το νέο επενδυτικό πλάνο σηματοδοτεί τη συνέχεια της σημαντικής συμβολής της εταιρείας στην Ελλάδα και στην ελληνική οικονομία, μια συμβολή που έχει υπάρξει πολυεπίπεδη. Το πλάνο της εταιρείας με άξονα την υψηλή τεχνολογία έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται και, παρά την κρίση με την πανδημία, περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα αναδεικνύει την Ελλάδα σε διεθνές περιφερειακό και διαμετακομιστικό κέντρο, προσφέροντας ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων γύρω από την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιστήμη για τους ενήλικους καταναλωτές, τους εργαζόμενος της εταιρείας, καθώς και το λιανεμπόριο.

Η British American Tobacco Hellas

Η εταιρεία ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους παγκοσμίως, και είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί από το 1902, απασχολεί περισσότερους από 53.000 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 αγορές. Μέσω της στρατηγικής του Ομίλου A Better Tomorrow, η British American Tobacco στοχεύει μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητά της να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους ανθρώπους της εταιρείας. Η ΒΑΤ Hellas τηρεί αδιάλειπτα τη δέσμευσή της να δίνει αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενισχύοντας τους Έλληνες λιανεμπόρους, προμηθευτές και εργαζόμενους, και παράλληλα, δημιουργώντας το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο στον Πειραιά. Η BAT στην Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακό κέντρο και για το Ισραήλ, την Κύπρο και την Μάλτα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ