Ο μηδενισμός του μισθού και των μπόνους του προέδρου και CEO της Metlen, Ευάγγελου Μυτιληναίου, για την επόμενη πενταετία, ανακοινώθηκε στη γενική συνέλευση των μετόχων του Ομίλου.
Όπως τονίστηκε, για τα επόμενα τρία έτη τα προσωπικά έσοδα του κ. Μυτιληναίου από την εταιρεία θα μηδενιστούν, ενώ μετά την τριετία τα έσοδά του θα είναι αντίστοιχα με αυτά των μετόχων, και θα προέρχονται από την αύξηση της κεφαλαιοποίησης.
«Μετά από πολλές δεκαετίες ως Πρόεδρος και CEO γνώρισα μεγάλες δόξες και τιμές. Θεώρησα σωστό να φύγω από το κάθισμα και να έρθω να κάτσω με τους μετόχους, και να κερδίσω ό,τι κερδίζετε κι εσείς», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος. «Αν η εταιρεία δεν πάει καλά ή πάει μέτρια και δεν κερδίζουν οι μέτοχοι, εγώ θα δουλεύω δωρεάν. Δεν μπορώ να πάρω έναν μισθό με πολλά μηδενικά για μια εταιρεία των δισεκατομμυρίων και να διαχωρίσω τη θέση μου από τους μετόχους. Εκλεισα αυτόν τον κύκλο. Ο κύκλος είναι με τους μετόχους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Το θέμα των αποδοχών του προέδρου είναι κάτι που συζητούσαμε τους τελευταίους έξι μήνες», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Πετρίδης, ανώτερος ανεξάρτητος σύμβουλος της Metlen, εξηγώντας ότι στόχος ήταν να δοθεί στον κ. Μυτιληναίο ένα πλαίσιο αποδοχών που να του δίνει κίνητρα για την επόμενη πενταετία και να ευθυγραμμίζεται με τα συμφέροντα των μετόχων – δηλαδή με την αύξηση της κεφαλαιοποίησης.
«Καταλήξαμε σε αυτό το πλαίσιο που είναι πρωτοποριακό», πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης, εξηγώντας ότι τέτοια προγράμματα υπάρχουν στις ΗΠΑ και παρέχουν κίνητρο για αύξηση της κεφαλαιοποίησης.
«Πράσινο φως» στη διανομή μερίσματος 1,50 ευρώ ανά μετοχή
Σημειώνεται ότι, μεταξύ άλλων, η ΓΣ των μετόχων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 1,5 ευρώ ανά μετοχή (περίπου 1,425 ευρώ καθαρά).
Η αποκοπή του δικαιώματος θα γίνει στις 26 Ιουνίου, ενώ η έναρξη της καταβολής των χρημάτων ορίστηκε για τις 2 Ιουλίου.