Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σάλτσμπουργκ: Μείωση επισκεπτών 80-90% για τα χιονοδρομικά κέντρα

Πηγή: AP News

Τελειώνει σήμερα η περίοδος του σκι στα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια του Σάλτσμπουργκ και της 'Ανω Αυστρίας, και όπως αναφέρει σε σημερινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των εγκαταστάσεων τελεφερίκ του Σάλτσμπουργκ, ο Έριχ Έγκερ, καταγράφεται μία μείωση κατά 80% έως 90% στον αριθμό των επισκεπτών στις χιονοδρομικές περιοχές και ένα μείον 85% έως 95% στις εισπράξεις.

Αυτό ποικίλλει από περιοχή σε περιοχή και εξαρτάται από την εγγύτητα της χιονοδρομικής περιοχής προς τα αστικά κέντρα, καθώς εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ήταν κλειστές και υπήρχε μόνον δυνατότητα ημερήσιας παραμονής.

Όπως σημειώνει ο ίδιος, κατά την περασμένη εβδομάδα, την Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών, υπήρχαν περίπου 1.000 επισκέπτες την ημέρα, «το πρωί ήταν ακόμα ωραίο να κάνει κανείς σκι, ωστόσο μετά το μεσημέρι και ήδη από τις 13.00 η ώρα θα μπορούσαμε να κλείσουμε τις εγκαταστάσεις, καθώς με τον καλό καιρό οι άνθρωποι προτιμούσαν το ποδήλατο ή το γκολφ».

Μετά την απόλυτη αποτυχία της χειμερινής περιόδου, οι διευθυντές του τουρισμού στο κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ βλέπουν τώρα με αγωνία τις προοπτικές για το καλοκαίρι, δηλώνει σήμερα ο εκπρόσωπός τους, ο Στέφαν Πάσρουγκερ, τονίζοντας ότι κανείς πρέπει να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, και ζητώντας ο ίδιος να υπάρχει περισσότερη ασφάλεια προγραμματισμού.

Κατά την άποψή του, ένα όμορφο τοπίο, μια καλή τουριστική υποδομή και η ασφάλεια, αυτά είναι μόνον τρία από τα πλεονεκτήματα με τα οποία το Σάλτσμπουργκ μπορεί να κερδίσει και διεθνώς ως προορισμός διακοπών.

«Οι κρατήσεις δεν είναι ακόμη στο επίπεδο της περασμένης χρονιάς, αλλά αυτό είναι λογικό γιατί οι άνθρωποι περιμένουν, επειδή δεν γνωρίζουν ακόμη εάν θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν. Μόλις κάποιος μπορεί, με τεστ και εμβολιασμούς, να ταξιδέψει και πάλι για διακοπές στην Ευρώπη με ασφάλεια και χωρίς προειδοποιήσεις ταξιδιού, τότε θα έχουμε ένα πάρα πολύ καλό καλοκαίρι - ακόμη καλύτερο από ό, τι πέρυσι», τονίζει ο Στέφαν Πάσρουγκερ, προσθέτοντας ότι μια καλή θερινή περίοδος έχει ως προϋπόθεση να είναι επίσης διεθνώς υπό έλεγχο το πρόβλημα του κορονοϊού.

«Είναι πολύ σημαντικό τα σύνορα να είναι ανοικτά και να υπάρχει και πάλι σε διεθνές επίπεδο ελευθερία ταξιδιών, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είδαμε ότι δεν μπορούμε να γεμίσουμε τα καταλύματά μας μόνο με Αυστριακούς επισκέπτες. Αυτό θα ήταν ωραίο, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό. Επομένως, απαιτούνται έγκαιρα οι κατάλληλοι κανονισμοί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προγραμματίσουμε», σημειώνει ο εκπρόσωπος των διευθυντών τουρισμού του Σάλτσμπουργκ.

«Αυτή είναι επίσης η επιθυμία μας και το αίτημά μας προς την πολιτική. Χρειαζόμαστε απολύτως σχεδιασμό ασφάλειας. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικός για τις επιχειρήσεις ο έγκαιρος προγραμματισμός σε σχέση με τους εργαζόμενους που θα απασχολήσουν. Οι τοπικοί και ξένοι υπάλληλοι πρέπει επίσης να είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να γνωρίζουν πότε θα ξεκινήσουν με την εργασία τους», καταλήγει στις δηλώσεις του ο Στέφαν Πάσρουγκερ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ