Η Οινοποιία Μαλαματίνα ενδυναμώνει περαιτέρω τη διεθνή της παρουσία, προωθώντας με συνέπεια τα ελληνικά κρασιά στον παγκόσμιο χάρτη του οίνου. Στον διακεκριμένο διαγωνισμό Decanter World Wine Awards 2025 (DWWA), η εταιρεία απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις, αναδεικνύοντας τη στρατηγική της για εξωστρέφεια και ποιότητα.
Συγκεκριμένα, οι δύο ετικέτες της premium σειράς «Τέσσερις Άγγελοι» – ο Λευκός Ξηρός και ο Ροζέ Ξηρός – τιμήθηκαν με χάλκινο μετάλλιο, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Μαλαματίνα για οινοποιία υψηλών προδιαγραφών. Οι διακρίσεις αυτές σηματοδοτούν ένα νέο κεφάλαιο για το brand, που στηρίζεται στη διαρκή βελτίωση και τη διεύρυνση των εξαγωγών.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Νικόλαος Κεράνης, δήλωσε: «Οι διακρίσεις αυτές αποτελούν αναγνώριση της μεγάλης προσπάθειας της ομάδας μας στην Οινοποιία Μαλαματίνα και της δέσμευσής μας να παράγουμε κρασιά που μπορούν να σταθούν επάξια στα ράφια και τα τραπέζια των πιο απαιτητικών αγορών του κόσμου. Συνεχίζουμε με συνέπεια και όραμα να ενισχύουμε την παρουσία μας διεθνώς και να τοποθετούμε την ελληνική οινοποιία στη θέση που της αξίζει».
Ο πιο απαιτητικός διαγωνισμός οίνου στον κόσμο
Με την αυστηρότερη διαδικασία αξιολόγησης στον κλάδο, τα DWWA καθορίζουν τις παγκόσμιες καταναλωτικές τάσεις και επηρεάζουν τις διεθνείς αγορές κρασιού. Συνολικά, συμμετείχαν πάνω από 18.000 δείγματα οίνων από 57 χώρες, ενώ η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από 248 κριτές παγκόσμιας κλάσης – ανάμεσά τους 72 Masters of Wine και 22 Master Sommeliers – ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία του διαγωνισμού. Η σχολαστική διαδικασία, με αυστηρά πρωτόκολλα, τυφλές γευσιγνωσίες και απόλυτη διαφάνεια, καθιστά τον θεσμό συνώνυμο της ανώτατης οινικής τεχνογνωσίας.
Τα βραβευμένα κρασιά της Μαλαματίνα
Οι δύο βραβευμένες ετικέτες της σειράς:
- Τέσσερις Άγγελοι Λευκός Ξηρός (Chardonnay - Μαλαγουζιά): Χάλκινο μετάλλιο με 86 βαθμούς. Ένα κρασί που συνδυάζει πράσινο μήλο, αχλάδι, γιασεμί και νότες εσπεριδοειδών, προσφέροντας μια χρυσαφένια απόλαυση στο ποτήρι.
- Τέσσερις Άγγελοι Ροζέ Ξηρός (Grenache Rouge): Χάλκινο μετάλλιο με 88 βαθμούς. Ένα ροζέ με φράουλα, κεράσι, κόκκινο ροδάκινο και κόκκινο μούρο, που ξεχωρίζει για τη φρεσκάδα και την εκλεπτυσμένη αρωματική του ένταση.