Νέα
  • ΓΔ: 1486.36 +0.42%
  • Τζίρος: 8,04 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ - Microsoft - Mondelez: Η τηλεργασία θα μείνει

Πηγή: picjumbo
Πηγή: picjumbo

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος και η Γενική Διευθύντρια της Mondelez για την Ελλάδα και την Κύπρο, Κατερίνα Βλάχου, μιλούν για την επόμενη ημέρα της πανδημίας και τον τρόπο με τον οποίο ο χώρος εργασίας θα μπορούσε να αλλάξει μετά την COVID-19 εποχή.

Η τηλεργασία είναι από τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία και φαίνεται πως θα μείνει. Απέκτησε εχθρούς και φίλους αλλά τελικά φαίνεται πως αλλάζει το μοντέλο εργασίας ακόμη και για την περίοδο μετά την πανδημία.

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ. Η Γενική Διευθύντρια της Mondelez για την Ελλάδα και την Κύπρο, Κατερίνα Βλάχου. Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες με θέμα Digital Leadership Is Not Just Digital, οι συμμετέχοντες κ.κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Κατερίνα Βλάχου, μοιράστηκαν την εμπειρία τους για την ηγεσία στην ψηφιακή εποχή.

Το 70% των εργαζομένων του ΟΤΕ δούλευαν από το σπίτι, σημείωσε ο κ. Τσαμάζ. Τα online meeting μπορεί να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικά από τις φυσικές συσκέψεις, σημείωσε ο κ. Τσαμάζ. Ομως απουσιάζει το small talk που είναι σημαντικό για να δημιουργήσεις δεσμούς στην ομάδα και μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα. Όσο κι αν είναι λοιπόν αποτελεσματικά τα meeting online, δεν βλέπεις τους ανθρώπους στα μάτια και χάνεται το συναισθηματικό δέσιμο που είναι απαραίτητο για την κινητοποίηση και ενεργοποίηση της ομάδας. Γι' αυτό πλέον αν και αρχικά έκανα όλα τα meeting online, τώρα προγραμματίζω τουλάχιστον τα μισά με φυσική παρουσία», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

► Λονδίνο: Οι τραπεζίτες επιστρέφουν στα γραφεία τους μετά τις εξαγγελίες Τζόνσον

«Η ευκαιρία με την πανδημία και τα ψηφιακά εργαλεία δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις καλύτερα τους συνεργάτες σου, τη ζωή τους, και να δημιουργήσεις διαφορετική σχέση με τους εργαζομένους» τόνισε ο  κ. Μιχαλόπουλος. Εκτίμησε ότι και μετά την πανδημία θα πάμε σε ένα μικτό τρόπο εργασίας, με τρεις ημέρες την εβδομάδα τηλεργασία και φυσική παρουσία τις υπόλοιπες. Σχετικά με τη διάθεση των εργαζομένων, ο κ. Μιχαλόπουλος σημείωσε ότι οι περισσότεροι θέλουν να επιστρέψουν στην εργασία, αλλά δεν θέλουν και να είναι και συνέχεια στο γραφείο, καθώς θέλουν να διατηρήσουν την ευελιξία της τηλεργασίας.

Τα online meeting είναι πραγματικά αποτελεσματικά, σημείωσε η κ. Βλάχου, σημειώνοντας ότι στα πλεονεκτήματά τους είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος, ειδική ατζέντα και αν έχει γίνει προετοιμασία μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. «Το σημαντικό είναι να επιλέγονται σωστά οι συμμετέχοντες για να μην χάνουν χρόνο όλοι, να είναι σφιχτή η ατζέντα και να τηρούνται οι χρόνοι», πρόσθεσε.

Αλλαγές και στις δυνατότητες προσλήψεων έφερε η απομακρυσμένη εργασία, σημείωσε η κυρία Βλάχου, αφού οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθυνθούν και να προσλάβουν εργαζομένους, που μπορούν να εργάζονται από το εξωτερικό. «Αντίστοιχα και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μπορούν να δουλέψουν για επιχειρήσεις στο εξωτερικό που επιλέγουν την τηλεργασία», σημείωσε. «Είναι μια ευκαιρία να δουλέψουν για την Ελλάδα Έλληνες του εξωτερικού και είναι ένα δεδομένο που επίσης θα δούμε και την επόμενη μέρα», σημείωσε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ