Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον: Πούλησε μετοχές της Virgin Galactic ύψους 150 εκατ. δολ.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον
Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον / Πηγή: AP Images

Για να ενισχύσει τη ρευστότητα του Ομίλου του, ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, την περίοδο μεταξύ 12 και 14 Απριλίου 2021, πούλησε περίπου 5,84 εκατ. μετοχές της Virgin Galactic Holdings αξίας 150,3 εκατ. δολαρίων.

Πλέον, το ποσοστό που κατέχει ο ιδρυτής της εταιρείας διαστημικών ταξιδίων είναι 24%, καθώς οι μετοχές που ρευστοποίησε στην τιμή μεταξύ 26,85 και 28,73 δολαρίων, αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,5%.

Τα χρήματα από την πώληση θα κατευθυνθούν αφενός σε επενδύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και στη στήριξη υφιστάμενων και νέων έργων, τα οποία έχουν πληγεί σημαντικά από τις επιπτώσεις της πανδημίας, σύμφωνα με το CNBC, το οποίο επικαλείται πηγές της εταιρείας.

Η αεροπορική Virgin Atlantic Airways - η εταιρεία που συνέβαλε περισσότερο στο χτίσιμο του παγκόσμιου brand του Βρετανού μεγιστάνα - σώθηκε από την κατάρρευση πέρσι μέσω ενός πακέτου σωτηρίας 1,2 δισ. λιρών, εκ των οποίων τα 200 εκατ. από την προσωπική περιουσία του Μπράνσον.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Virgin Galactic την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε μείωση κατά 13,3% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο διαστημικός τουρισμός αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο του 70χρονου Μπράνσον, ο οποίος δραστηριοποιείται σε πολλούς και διαφορετικούς κλάδους: από δισκογραφικές εταιρείες έως αναψυκτικά. Ο όμιλος εταιρειών Virgin ιδρύθηκε το 1970 και περιλαμβάνει περισσότερες από 40 επιχειρήσεις παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής τράπεζας Virgin Money UK Plc.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ