Νέα
  • ΓΔ: 891.41 +0.46%
  • Τζίρος: 82,27 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Πολιτεία Καινοτομίας: Ποιες εταιρείες θα διεκδικήσουν το project

Οι όμιλοι ΓΕΚ Τέρνα και Ελλάκτωρ, η εταιρεία real estate, Dimand και η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Intrasoft εκδήλωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον για το ΣΔΙΤ της «Πολιτείας Καινοτομίας» στο παλιό κτίριο της ΧΡΩΠΕΙ στη Λεωφόρο Αθηνών – Πειραιώς 62, (17.868 τ.μ.) που υλοποιείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Θυμίζουμε ότι στόχος της Πολιτείας Καινοτομίας είναι να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης του ελληνικού οικοσυστήματος, καθώς θα είναι ένας πολυδύναμος χώρος, στον οποίο θα συνυπάρχουν ερευνητικά κέντρα και νεοφυείς επιχειρήσεις και θα επιτυγχάνεται η απρόσκοπτη όσμωση επιστήμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Επένδυση 100 εκατ. ευρώ

Το κόστος της επένδυσης υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ, ενώ πρόκειται να δημιουργηθούν 2.000 θέσεις εργασίας. Η δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας υπηρετεί τον στρατηγικό στόχο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο. Συμβάλει στην ανάδειξη της χώρας σε προορισμό για την καινοτομία στη νοτιοανατολική Ευρώπη, ενισχύει την απασχόληση σε κλάδους υψηλής ειδίκευσης, βοηθώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αναστροφή του brain drain, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας σε τομείς που μπορούν να παράγουν υψηλή προστιθέμενη αξία.

Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται πλέον η δημιουργία της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, στις παλιές εγκαταστάσεις της «ΧΡΩΠΕΙ». Η επένδυση πρόκειται να φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 2.000 θέσεις εργασίας.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ