Νέα
  • ΓΔ: 911.42 +0.12%
  • Τζίρος: 79,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fitch: Αναθεώρησε σε σταθερό το outlook της Μυτιληναίος

Μυτιληναίος / Πηγή: Intime
Μυτιληναίος / Πηγή: Intime

Ο οίκος Fitch γνωστοποίησε πως αναβάθμισε το outlook της Μυτιληναίος σε σταθερό από αρνητικό, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής εταιρείας στο «ΒΒ».

Στην ανάλυση του, ο Fitch σημειώνει πως η εν λόγω αναθεώρηση αντανακλά στα καλύτερα, από τις αρχικές προβλέψεις, οικονομικά μεγέθη για το 2020, αφού η ελληνική εταιρεία κατάφερε να περιορίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο οίκος σημειώνει ακόμα ότι θεωρεί σημαντική την επέκταση του ομίλου στην ηλεκτρική ενέργεια, ενώ επισημαίνει πως στο θετικό σπιράλ συνέβαλαν, επίσης, και οι περιορισμένες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των νέων έργων στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας – Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD).

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, προεξοφλεί ότι έως το 2024, οι δύο επίμαχοι κλάδοι (RSD + SES) θα αντανακλούν το 40% των συνολικών ετήσιων αποτελεσμάτων EBITDA (σ.σ. προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), αποτελώντας μία από τις βασικές πηγές κερδοφορίας.

Τέλος, αναφέρει ότι η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης υποστηρίζεται από τη ρευστότητα της εταιρείας, η οποία οφείλεται μεταξύ άλλων στο χαμηλό κόστος του κλάδου της μεταλλουργίας, καθώς και σε ένα ισχυρό μερίδιο αγοράς στην αγορά ηλεκτρισμού. Ο τομέας των Μετάλλων και Αλουμινίου θα συνεισφέρει το 35% των αποτελεσμάτων EBITDA σε βάθος τριετίας, με βάση την πρόβλεψη για τις διακυμάνσεις στην τιμή των μετάλλων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ