Νέα
  • ΓΔ: 897.01 -1.47%
  • Τζίρος: 249,67 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΣΘ: Ζητά το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 24/4 χωρίς ραντεβού

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Το άνοιγμα της αγοράς της Θεσσαλονίκης, από το Σάββατο 24 Απριλίου, χωρίς ραντεβού, ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην επιστολή ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης, διατυπώνει το αίτημα η αγορά να λειτουργήσει «με η μέθοδο της εισόδου του πελάτη εντός καταστήματος» και  «με απλή αποστολή μηνύματος SMS στον κωδικό 13032, για μετακίνηση με σκοπό την επίσκεψη καταστημάτων λιανικού εμπορίου».

Προσθέτει ότι προϋπόθεση αποτελεί η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, «τα οποία τηρήθηκαν ευλαβικά όποτε ζητήθηκε με Υπουργική Απόφαση, πιστεύοντας ότι το ύστατο αγαθό είναι η υγεία και σεβόμενοι πάντοτε τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη μάχη με τον ιο και όλους αυτούς που σήμερα ταλαιπωρούνται από την πανδημία».

«Ζητούμε τη λήψη επείγουσας απόφασης για άνοιγμα της αγοράς μας, καθώς οι αντοχές χιλιάδων επιχειρηματιών της πόλης μας, έχουν πλέον εξαντληθεί!», σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ.

Τέλος, επισημαίνει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ως συμπαραστάτες στην προσπάθεια του τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, 13 δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και το καταναλωτικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ