Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Indevco: Εξαγόρασε την Χαΐτογλου - Χαρτέλ

Χαίτογλου
Πηγή: hartel.gr

Στην εξαγορά της δραστηριότητας της «Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ» προχώρησε ο όμιλος «Frem Industrial Group», μέλος τους ομίλου εταιριών «Indevco», μέσω συμφωνίας εξυγίανσης η οποία επικυρώθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το προφίλ της Indevco

H Indevco αποτελεί διεθνή όμιλο ο οποίος δραστηριοποιείται στην βιομηχανική παραγωγή και στην παροχή τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών με παρουσία στην ελληνική αγορά από το 2009 μέσω της θυγατρικής εταιρίας «Unipak Hellas».

Σε συνέχεια της απόκτησης της χαρτοβιομηχανίας «ΠΑΚΟ ΑΕ» το 2018 και σε συνδυασμό με την στρατηγική του ομίλου να γίνει η Ελλάδα το κέντρο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η εξαγορά της δραστηριότητας της «Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ» δημιουργεί έναν καθετοποιημένο όμιλο εταιριών με κυρίαρχη θέση στην αγορά χαρτιού και χάρτινης συσκευασίας. Η συναλλαγή αυτή αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου του ομίλου Indevco το οποίο περιλαμβάνει την συνέχιση πραγματοποίησης σημαντικών επενδύσεων στην Ελλάδα, δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης και συνεισφέροντας προστιθέμενη αξία στον Ελληνικό βιομηχανικό κλάδο.

Το προφίλ της Χαΐτογλου – Χαρτέλ

Η «Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ», μέλος του ομίλου «Χαΐτογλου», δραστηριοποιείται στον κλάδο παραγωγής χαρτοκιβωτίων και λοιπών προϊόντων συσκευασίας από το 1979, και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά.

Η επικυρωμένη συμφωνία εξυγίανσης προβλέπει σημαντικές πληρωμές προς χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Ελληνικό Δημόσιο, Ασφαλιστικούς οργανισμούς και εμπορικούς προμηθευτές, ενώ διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας των εργαζόμενων της «Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ». Ο όμιλος Indevco έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή σημαντικά επενδυτικά σχέδια για τον μετασχηματισμό της παραγωγικής δυναμικότητας της «Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ».

Ενοποίηση χαρτοφυλακίου

Ο Fayssal Frem, επικεφαλής των δραστηριοτήτων του ομίλου Indevco στην Ελλάδα δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Χαΐτογλου – Χαρτέλ ΑΒΕΕ υπήρξε ανέκαθεν ένας αξιόπιστος συνεργάτης και προμηθευτής εμπορευμάτων για την Unipak Hellas (θυγατρική εταιρία του ομίλου Indevco στην Ελλάδα). Η συνεργασία μας χρονολογείται από το 2013 και η εν λόγω εξαγορά ουσιαστικά αποτελεί την επιχειρηματική συνέχεια της έως τώρα εξαιρετικής συνεργασίας μας».

Πρόσθεσε δε ότι «είμαι σίγουρος ότι από κοινού θα κάνουν εξαιρετική δουλειά κατά την ενοποίηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και της εφοδιαστικής αλυσίδας της Unipak Hellas προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων. Η συναλλαγή αυτή θα προσδώσει στην Unipak Hellas συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέγγιση πελατών σε όλες τις περιοχές της ελληνικής αγοράς καθώς και μία εξαγωγική βάση προς τις γειτονικές χώρες.

Η συναλλαγή έχει λάβει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στους προσεχείς μήνες. Η «PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA» (PwC) και η «Μ. ΨΥΛΛΑ – Β. ΒΥΖΑΣ – Γ. ΚΑΤΡΙΝΑΚΗΣ Δικηγορική Εταιρεία», μέλος του διεθνούς δικτύου νομικών υπηρεσιών της PwC, ενήργησαν ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός και νομικός σύμβουλος αντίστοιχα του ομίλου INDEVCO.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ