Νέα

BC Partners: Σε ποιους τομείς εστιάζει στην Ελλάδα - Γιατί είναι πιο ελκυστική η χώρα μας για επενδύσεις

Πηγή: Eurokinissi

Οι κλάδοι των τηλεπικοινωνιών, της τεχνολογίας, της φαρμακοβιομηχανίας και των τροφίμων είναι αυτοί που εστιάζει για επενδύσεις η BC Partners, όπως ανέφερε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο managing partner του private equity, Νίκος Σταθόπουλος.

Παράλληλα ενδιαφέρον παρουσιάζουν και κλάδοι που βρίσκονται σε διαδικασία εξυγίανσης ή ενοποίησης. «Υπάρχουν ενδιαφέρουσες εταιρείες, ωστόσο υπάρχουν ευκαιρίες αν υπάρχει πρόβλημα με την εταιρεία και όχι με τον κλάδο. Αν είναι υγιής ο κλάδος τότε με διαφορετική διοίκηση στις εταιρείες υπάρχουν ευκαιρίες

Γενικότερα η BC Partners δίνει έμφαση σε ηγέτιδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους με ανάπτυξη και ανθεκτικότητα.

Σημειώνεται ότι η BC Partners είναι ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα private equity στον κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 35 δισ. ευρώ και έχει ήδη επενδύσει περίπου 150 δσ. ευρώ σε περισσότερες από 120 εταιρείες.

Εξαλείφονται τα αντικίνητρα

Σε σχέση με κάποια αντικίνητρα που αποτελούν εμπόδιο για να προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις, ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε ότι «κάθε χώρα έχει πολύ δυνατά σημεία αλλά και αδυναμίες. Και η Ελλάδα δεν είναι τέλεια. Ωστόσο, τα περισσότερα αντικίνητρα που είχα συναντήσει παλαιότερα σιγά σιγά αλλά εξαλείφονται».

Αναφερόμενος στη φορολογία, τόνισε: «όχι αν είναι υψηλή, αλλά αν είναι σταθερή. Η αστάθεια φοβίζει τον επενδυτή». Επίσης στάθηκε στη δικαιοσύνη που καθυστερεί να βγάλει αποφάσεις και την γραφειοκρατία, ωστόσο υπογράμμισε ότι πλέον υπάρχει μεγάλη ταχύτητα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους. Πρόσθεσε δε ότι «πριν από 5-6 χρόνια υπήρχε γενική πολιτική αστάθεια και οι κυβερνήσεις δεν εξαντλούσαν τις θητείες τους. Αυτό επηρεάζει την επιχειρηματικότητα».

Ισχυρή γεωπολιτική θέση

Παραδέχθηκε ότι «το  μέγεθος της χώρας παίζει ρόλο, ωστόσο το ανταγωνιστικό μειονέκτημα της Ελλάδας μπορεί να γίνει πλεονέκτημα, λόγω της ισχυρής γεωπολιτικής θέσης. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα αλλά συνορεύουμε με Βαλκάνια, Τουρκία και Μέση Ανατολή. Έχουμε επίσης πολύ καλό κλίμα που μπορούν να βοηθήσουν και άλλους κλάδους εκτός από τον τουρισμό όπως είναι π.χ. τα τρόφιμα και η γεωργία».

Σημείωσε δε ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη ρευστότητα στα επενδυτικά funds, είναι αδιάθετα περίπου 1 τρισ. δολάρια και ψάχνουν να τοποθετηθούν. Κατέληξε δε λέγοντας πως «η Ελλάδα πέρασε μία ύφεση πολλών ετών, οπότε η ανάκαμψη και η ανάπτυξη θα είναι πιο έντονη, αυτό ψάχνουν και οι εταιρείες».

Ενδιαφέρον για το… ποδόσφαιρο

Για το ενδιαφέρον που έδειξε η BC Partners να επενδύσει στην Ιντερ σημείωσε ότι «ο κλάδος των sports θα έχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη. Κοιτάζω τον κλάδο από πλευράς περιεχομένου. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο σπορ στον κόσμο. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων δεν έχουν σκοπό την κερδοφορία αλλά το κάνουν για χόμπι. Ένας επενδυτής όπως εμείς μπορεί να αλλάξει την επιχειρηματική νοοτροπία».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ