Νέα
  • ΓΔ: 905.69 +0.02%
  • Τζίρος: 22,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνικό: Εντός Ιουνίου η μεταβίβαση των μετοχών – Δημοπρατούνται έργα 500+500 εκατ. ευρώ εντός του 2021

Πηγή: Lamda Development
Πηγή: Lamda Development

Από το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα στο Ελληνικό όπως ανέφερε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Οδυσσέας Αθανασίου, CEO της Lamda Development. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, τον Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών και να ξεκινήσει επιτέλους το έργο αυτό μετά από καθυστέρηση 7 ετών.

Θεωρεί ότι «είναι εμβληματικό έργο για τα ξένα κεφάλαια. Με το που υπογραφεί θα υπάρξει χείμαρρος επενδυτικών προτάσεων». Πρόσθεσε ότι «επειδή τον τελευταίο 1,5 χρόνο συνεχώς δουλεύαμε, είμαστε έτοιμοι από πλευρά μελετών σε υποδομές, και θα υπογράψουμε αμέσως έργα». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τον Ιούλιο θα δημοπρατηθούν για τις εταιρείες έργα μισού δισ. ευρώ, ενώ έργα ακόμη μισού δισ. θα βγουν μέχρι το τέλος του έτους.

Μάλιστα ο CEO της εταιρείας ανέφερε ότι «την ημέρα της μεταβίβασης των μετοχών θα ανακοινώσουμε 3 συγκεκριμένες ημερομηνίες κατά τις οποίες θα δείξουμε τα σχέδια για εμβληματικά κτίρια, την αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, θα δώσουμε χρονοδιάγραμμα των έργων, ενώ θα διοργανώσουμε και επενδυτική ημερίδα όπου θα ενημερώσουμε για τις κοινοπραξίες που υπάρχουν, τις προπωλήσεις και το οικονομικό αποτύπωμα του project για φέτος και τα επόμενα 4 χρόνια».

Εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της πρώτης φάσης

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση τόνισε πως «το Ελληνικό είναι ένα από τα ελάχιστα έργα παγκοσμίως που έχουν πλήρη χρηματοδότηση για τα έργα πρώτης πενταετίας, που είναι της τάξης των 2,5 δισ. Έχουμε ίδια κεφάλαια 1 δισ. και τα υπόλοιπα έχουν εξασφαλιστεί με δάνεια από Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι «έχουμε σκοπό να κάνουμε συνεργασίες. Είναι καλό να συμμετάσχουν και άλλοι στο έργο. Αναζητούμε κάποιες εξειδικεύσεις σε τομείς που δεν έχουμε εμείς όπως είναι π.χ. αυτή που κάναμε με την TEMES για μια επένδυση 300 εκατ. ευρώ».

Το Πάρκο και η παραλιακή ζώνη

Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, μέχρι το τέλος του έτους στο Ελληνικό θα κατασκευαστούν δύο κτίρια (το Sales Center και ένα κτίριο για άτομα με ειδικές ανάγκες ), ενώ μέχρι το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί όλη η παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά. Ακόμη, το 1/3 του πάρκου 2.000 στρεμμάτων θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ελληνικού αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2023, μπορεί και στα τέλη του 2022.
Για το Πάρκο σημείωσε πως «έχουμε ήδη κάνει διαγωνισμό. Τα ονόματα των αρχιτεκτόνων θα έχουν πολύ σοβαρό αντίκτυπο στη διεθνή κοινότητα. Το πάρκο θα είναι 15 φορές μεγαλύτερο σε μέγεθος από τον Εθνικό Κήπο, θα έχει έντονη ποικιλομορφία, έντονο υδάτινο στοιχείο και χώρους ψυχαγωγίας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ