Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Prodea Investments: «Τρέχει» projects 400 εκατ. ευρώ – Τα μισά είναι ήδη υπογεγραμμένα

Projects ύψους 400 εκατ. ευρώ προωθεί αυτό το διάστημα η Prodea Investments σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Άρης Καρυτινός, CEO της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας ΑΕΕΑΠ.

Από αυτά υπογράμμισε πως «τα μισά είναι υπογεγραμμένα και προχωρούν. Αφορούν κυρίως γραφεία και logistics (πάνω από 80%) και το υπόλοιπο 20% σε ξενοδοχεία, εμπορικά και οικιστικά ακίνητα. Αυτά τα projects αναμένεται να έχουν αναπτυχθεί πλήρως μέχρι το 2023. Τα υπόλοιπα projects των 200 εκατ. έχουν πολύ υψηλές πιθανότητες να αναπτυχθούν. Αφορούν σε νέες αναπτύξεις και σε υφιστάμενα ακίνητα».

Στροφή και στα logistics

Ο κ. Καρυτινός τόνισε ότι «μέχρι τώρα επενδύαμε κυρίως σε γραφεία και καταστήματα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια άλλαξαν τα πράγματα. Ειδικά εν μέσω της πανδημίας τα καταστήματα είχαν περισσότερα προβλήματα, ενώ άλλοι τομείς όπως τα logistics αναπτύχθηκαν ραγδαία».

Για τα logistics σημείωσε ότι πρόκειται για έναν στρατηγικό κλάδο λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας ο οποίος έδειξε μεγάλη αντοχή και στην πανδημία, λόγω και της έξαρσης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχει σημαντικές μελλοντικές προοπτικές. Έχει ενδιαφέρουσες αποδόσεις σε σχέση με το ρίσκο. Αυτός είναι και ο λόγος που διευρύναμε τις επενδύσεις και σε αυτόν τον κλάδο»

Πάντως το χαρτοφυλάκιο των logistics παραμένει μικρό ως ποσοστό στο σύνολο των ακινήτων της Prodea.

Συνεργασίες με developers

Η εταιρεία επιλέγει τις συνεργασίες προκειμένου να αναπτύξει κάποια projects. Για παράδειγμα συνεργάζεται με την Dimand για την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά, «ένα πολύ φιλόδοξο project, το οποίο σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας εκτιμούμε ότι θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2023. Πρόκειται για ένα μικτό project, μπορεί δηλαδή να έχει αρκετές χρήσεις, όχι μόνο γραφεία, το διερευνούμε προσεκτικά».

Ακόμη με τον ίδιο συνεργάτη υλοποιεί ένα ακόμη σημαντικό project όπως είναι «η ανακατασκευή του Σαρογλείου Μεγάρου σε ξενοδοχείο 200 δωματίων στην Πλατεία Ομονοίας, μία περιοχή που έχει τη μεγαλύτερη δυναμική ανάπτυξης». Υπάρχουν βέβαια και ορισμένα projects στα οποία προχωράει και μόνη της, αν και σε γενικές γραμμές αναζητά συνεργασίες με developers.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ