Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εστίαση: Ανοιξε η πλατφόρμα - Πόσες αιτήσεις έχουν υποβληθεί

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης / Πηγή: Eurokinissi
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης / Πηγή: Eurokinissi

«Ιδιαίτερη απήχηση έχει το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης που η πλατφόρμα των αιτήσεων άνοιξε σήμερα το πρωί», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή.

Από τις 10 το πρωί που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και μέχρι τη μία το μεσημέρι είχαν υποβληθεί περίπου 2.000 αιτήσεις, σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως οι δικαιούχοι δεν υποβάλλουν απλά αίτησή, αλλά και τα σχετικά έγγραφα. Ο ρυθμός κατάθεσης είναι «πολύ ικανοποιητικός» τόνισε κι εκτίμησε πως και αυτό το πρόγραμμα θα πάει πολύ καλά.

Στις 28 – 30 Μαΐου θα ακολουθήσει και η αντίστοιχη πλατφόρμα ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, ενώ σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, στο πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικηγόρους.

Το πρόγραμμα είναι ύψους 330 εκατ. και αφορά την αγορά πρώτων υλών και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ, η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 Ιουλίου στις 15:00 μμ, ενώ η μέγιστη επιδότηση ανά επιχείρηση ανέρχεται σε 100.000 ευρώ.

►Εστίαση: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ. Βήμα - βήμα η αίτηση

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε, επίσης, ότι από χθες το μεσημέρι ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα εγγυοδοσίας για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν τζίρο έως 200.000 ευρώ και μπορούν να λάβουν δάνειο έως 50.000 ευρώ ή του 25% του ετήσιου τζίρου τους. Πρόγραμμα που -όπως είπε- θα θεραπεύσει το γεγονός ότι στους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος εγγυοδοσίας εξ αντικειμένου οι τράπεζες κατεύθυναν τα 7,5 δισ. ευρώ κυρίως προς τις μεγάλες επιχειρήσεις που τις θεώρησαν πιο αξιόπιστες πελάτες. Υπολογίζουμε, σημείωσε ο υπουργός, ότι 8 με 10.000 επιχειρήσεις επιπλέον θα πάρουν δάνεια που δεν είχαν πάρει με τους δύο προηγούμενους κύκλους.

Αναφορικά με το πρόγραμμα στήριξης των τουριστικών επιχειρήσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης, εξήγησε πως «Είμαστε σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ και αναμένουμε την έγκριση για ανακοινώσουμε το πρόγραμμα για τον τουρισμό. Παράλληλα στο υπουργείο έχουμε δεχθεί τις προτάσεις της ΕΣΕΕ και των επιμελητηρίων και εξετάζουμε τα αιτήματα για ενίσχυση κάποιων κλάδων του λιανικού εμπορίου και είμαστε στην φάση της αναζήτησης των πόρων».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ