Νέα
  • ΓΔ: 910.34 +0.25%
  • Τζίρος: 41,99 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Φόρουμ Δελφών - Μπουρλά: Ετήσιοι εμβολιασμοί μετά την τρίτη δόση

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

«Ακόμα και αν ελευθερώναμε τις πατέντες, θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και δήλωσε ότι θα υπάρξει θέμα ως προς την επάρκεια των υλικών. «Ο μόνος λόγος που έχουμε τώρα εμβόλια είναι ότι έχουμε μια εύρωστη φαρμακοβιομηχανία. Αν δεν την είχαμε, θα θρηνούσαμε θύματα. Μία πρόταση για απελευθέρωση των πατεντών επιφέρει καίριο πλήγμα σε αυτή την εύρωστη βιομηχανία. Για να έχουμε μια εύρωστη φαρμακευτική βιομηχανία πρέπει να έχουμε προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο θέμα της τιμής, ο Αλμπερτ Μπουρλά σημείωσε ότι η εταιρεία ήδη παράσχει εμβόλια ακόμα και σε τιμή κόστους, αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες των κρατών που το αγοράζουν, ενώ ως προς το θέμα της παραγωγής υπογράμμισε ότι στόχος της Pfizer είναι να παραγάγει 3 δισ. δόσεις φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022.

Τι είπε για το χάπι κατά του κορονοϊού

Για το νέο φάρμακο (χάπι) κατά του Covid-19 που μελετά η Pfizer, o κ. Μπουρλά εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμο. Ωστόσο τόνισε ότι «η επιστήμη είναι σαν τον έρωτα: μπορεί να σου προσφέρει τη μεγαλύτερη απόλαυση και τη μεγαλύτερη αποτυχία», οπότε πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι το τέλος των κλινικών ερευνών. Πάντως, όπως είπε, τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι ενθαρρυντικά

Τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν όλες τις μέχρι στιγμής γνωστές μεταλλάξεις, εξήγησε ο επικεφαλής της Pfizer, ενώ τόνισε ότι τα δεδομένα που έχουμε έως σήμερα είναι ότι το εμβόλιο παρέχει κάλυψη για τουλάχιστον 6 μήνες. «Πιστεύω ότι θα χρειαστεί μία τρίτη δόση -του υπάρχοντος εμβολίου- στους 9-12 μήνες, αλλά και ότι κατά πάσα περίπτωση μετά την τρίτη δόση θα πάμε σε ετήσιους εμβολιασμούς».

Τέλος, αναφορικά με τον έντονο προβληματισμό που προκαλούν οι μεταλλάξεις, ο Άλμπερτ Μπουρλά διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μετάλλαξη που να ξεφεύγει από την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ