Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Metro ΑΕΒΕ: Είσοδος στο convenience κανάλι με το πρώτο πιλοτικό My Market Speedy

Σούπερ μάρκετ METRO
Σούπερ μάρκετ Metro

Με μικρή καθυστέρηση, λόγω πανδημίας, ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες το νέο εγχείρημα του ομίλου Παντελιάδη, η είσοδος, ουσιαστικά, στον τομέα των convenience stores. Όταν είχε πρωτοαποκαλύψει τις σκέψεις του ο ισχυρός άνδρας της Metro ΑΕΒΕ, Αριστοτέλης Παντελιάδης, στα τέλη του 2019, ο σχεδιασμός του έκανε λόγο για άνοιγμα του πρώτου πιλοτικού καταστήματος 200-300 τ.μ. στα τέλη του 2020, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης σε όλη τη χώρα, μέσω του συστήματος franchise.

Όπως ήταν φυσικό, το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα μας, την άνοιξη του 2020, ανέτρεψε λίγο τα σχέδια, καθυστερώντας ωστόσο μόνο για λίγους μήνες το νέο εγχείρημα της Metro.

Ξεκίνημα από την Κυψέλη

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λοιπόν, άνοιξε το πρώτο My Market Speedy στην Κυψέλη και πιο συγκεκριμένα στη συμβολή Κρέσνας 4 και Ευελπίδων 97. Το κατάστημα θα λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, με ωράριο λειτουργίας από 07:00 το πρωί μέχρι 20:30 το βράδυ. Το κατάστημα καλύπτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων που φιλοξενεί ένα mini market.

Δοκιμές μηνών πριν καταλήξει στο τελικό μοντέλο

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, «το συγκεκριμένο κατάστημα θα το τρέξουμε αρκετούς μήνες, για διόρθωση των όποιων αδυναμιών παρουσιαστούν και αν καταλήξουμε σε ένα λειτουργικό και κερδοφόρο μοντέλο, θα ξεκινήσουμε την εξάπλωση, ανάλογα βέβαια και με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει». Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιους επιχειρηματίες, για να ανοίξουν νέα σημεία My Market Speedy στην πρωτεύουσα, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, «μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο θα φανεί αν το συγκεκριμένο μοντέλο καταστήματος που προωθούμε βρίσκεται σε καλό δρόμο, όπως φιλοδοξούμε».

Η παρουσία άλλων παικτών

Σημειώνεται ότι στον κλάδο, την πιο σημαντική παρουσία στον συγκεκριμένο τομέα έχει κατά βάση η ΑΒ Βασιλόπουλος με τα AB Shop & Go και AB City και ακολουθούν ο Μασούτης με τα Express Market, η Market In με τα Economy Market, ενώ κινητικότητα δείχνει και η αλυσίδα Κρητικός, η οποία τον περασμένο μήνα εγκαινίασε το νέο της κατάστημα mini market στο Παγκράτι, στην Κόνωνος 58.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ