Νέα
  • ΓΔ: 1438.44 -0.89%
  • Τζίρος: 76,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Φαρμακευτικές εταιρείες: Αυτά είναι τα έσοδα από τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Εμβόλιο
Πηγή: Pixabay

Πόσα χρήματα θα εισρεύσουν στα ταμεία των φαρμακευτικών εταιρειών από την πώληση εμβολίων κατά του κορονοϊού το 2021; Απάντηση στο ερώτημα δίνουν τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Airfinity, η οποία παρουσίασε εκτιμήσεις για την κερδοφορία εννέα φαρμακευτικών εταιρειών για το 2021, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές Pfizer και Moderna και οι κινεζικές Sinovac Biotech και Sinopharm Group.

Τα έσοδα από τα εμβόλια των φαρμακευτικών εταιρειών, μόνο για το 2021, στην περίπτωση που οι εταιρείες κινηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος για την παράδοση των συμφωνημένων ποσοτήτων, θα κυμανθούν από 130 έως 200 δισ. δολάρια, εκ των οποίων, περίπου 50 δισ. θα επιμεριστούν μόνο στις δύο κινεζικές φαρμακευτικές.

Η εταιρεία ερευνών εξετάζει το σύνολο των εσόδων που θα φέρει το εμβόλιο κατά της νόσου Covid-19 σε εννέα εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι αμερικανικές Pfizer και Moderna και οι κινεζικές SinovacBiotech και Sinopharm Group.

Το κόστος του εμβολίου ανά εταιρεία

Αυτό, βέβαια, μπορεί να επιτευχθεί εάν και μόνο εάν οι φαρμακευτικές εταιρείες αφενός παραδώσουν τις συμφωνημένες ποσότητες εντός των  χρονοδιαγραμμάτων και αφετέρου από τις τιμές, καθώς θέματα που μπορεί να ανακύψουν κατά τη διαδικασία της παραγωγής, θα επηρεάσουν το τελικό ποσό των εσόδων.

Περισσότερες πληροφορίες για τον παραγόμενο αριθμός εμβολίων, τις εταιρείες, τον όγκο παραγωγής και τις διμερείς συμφωνίες προμήθειας, αποτυπώνονται στην ειδική πλατφόρμα της unicef.

«Αυτή είναι μία αγορά που δεν υπήρχε πριν από έναν χρόνο. Πρόκειται για πολύ σημαντικά νούμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Airfinity, Ράσμους Μπεχ Χάνσεν.

Η Κίνα οδηγεί το στόλο των εμβολιασμών στον πλανήτη, αφενός γιατί εξάγει τις περισσότερες δόσεις από όλες όσες εξάγονται από τις  υπόλοιπες χώρες μαζί και αφετέρου γιατί η Ινδία έχει αποσυρθεί από το κάδρο, λόγω της ορμητικής διασποράς του ιού που καλείται να αντιμετωπίσει.

  • Η κινέζικη Sinovac θα αντλήσει κεφάλαια ύψους 25 δισ. δολάρια από τα εμβόλια
  • Η Sinopharm έως και 23 δισ.
  • Η AstraZeneca χρεώνει από 3,50 έως 5,25 δολάρια τη δόση, αν και στο παρελθόν έχει δηλώσει πως η συγκεκριμένη τιμολόγηση δεν συνιστά κέρδος
  • Η Pfizer αναμένεται να παραδώσει 1,6 δισ. δόσεις εμβολίου και έσοδα έως 26 δισ. δολάρια, αντί προηγούμενης πρόβλεψης για 15 δισ.
  • Η Moderna χρεώνει από 18 έως 32 δολάρια και αναμένει πωλήσεις έως 32 δισ. δολάρια.
Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ