Νέα
  • ΓΔ: 1015.48 +1.13%
  • Τζίρος: 73,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Moody's: Η εξαγορά της Chipita θα αυξήσει τη μόχλευση της Mondelez

Mondelez
AP Photo

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s εκτιμά ότι η εξαγορά της Chipita από τη Mondelez θα αυξήσει τη μόχλευσή της, κάτι που είναι πιστωτικά αρνητικό (credit negative).

Υποθέτοντας ότι η εξαγορά, ύψους περίπου 2 δισ. δολαρίων, θα χρηματοδοτηθεί με δανεισμό και ότι δεν θα υπάρξουν συνέργειες, ο οίκος εκτιμά ότι ο λόγος του χρέους προς τα κέρδη EBITDA της εταιρείας θα αυξανόταν ελαφρά πάνω από το 4 από το 3,8 στην περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2021.

Η εταιρεία αναφέρει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μετρητά και νέο δανεισμό για να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία, την οποία αναμένει ότι θα κλείσει αργότερα φέτος ή στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με τον Moody’s, το αξιόχρεο της Mondelez για υψηλής διαβάθμισης χρέος χωρίς εξασφάλιση (Baa1) και το σταθερό outlook του δεν επηρεάζονται, επειδή αναμένει ότι ο λόγος χρέους προς EBITDA θα κινηθεί στο 4 ή παρακάτω στους πρώτους έξι έως 12 μήνες από την εξαγορά, ενώ η εξαγορά βελτιώνει τη θέση της εταιρείας στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ