Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Alpha Bank: Ξεκινά η εικοσαετής αποκλειστική συνεργασία με την Generali

Πηγή: Eurokinissi

Tην έναρξη της εικοσαετούς αποκλειστικής συνεργασίας με την Assicurazioni Generali (Generali) για τη διάθεση, μέσω του δικτύου της, προϊόντων γενικών ασφαλίσεων και ασφαλίσεων υγείας, ανακοίνωσε η Alpha Bank, σε συνέχεια της συμφωνίας που υπεγράφη στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η παροχή τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων αποτελεί κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης για την Alpha Bank, όπως αποτυπώθηκε και στο νέο στρατηγικό σχέδιο -  «Project Tomorrow», που ανακοινώθηκε προ ημερών. Η Alpha Bank, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στοχεύει σε σημαντική διεύρυνση του ασφαλισμένου πελατολογίου της, καθώς και των διασταυρούμενων πωλήσεων, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν σε περίπου 1,8 φορές, διπλασιάζοντας έτσι το ποσοστό διείσδυσης της τράπεζας. Με την ολοκλήρωση της συμβατικής περιόδου, το 75% των συνολικών πωλήσεων αναμένεται να πραγματοποιείται μέσω ψηφιακών δικτύων.

Η τράπεζα αναμένει σημαντική αύξηση των ετήσιων ασφαλίστρων και των αντίστοιχων προμηθειών, αλλά και επιπλέον έσοδα μέσα από την επίτευξη στόχων απόδοσης που έχουν συμφωνηθεί με την Generali, στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης στρατηγικής για υψηλά ποσοστά κερδοφορίας. 

Οπως επισημαίνεται, η εμπειρία της Generali στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και των ψηφιακών καναλιών, είναι καθ' όλα συμβατή με τη στρατηγική επιδίωξη της Alpha Bank για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πελατών και την ταχεία και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών. Η νέα συνεργασία αξιοποιεί την εξαγορά του ελληνικού βραχίονα δραστηριοτήτων της ΑΧΑ από την Generali, μία σημαντική επένδυση από έναν διεθνή ασφαλιστικό όμιλο στην Ελλάδα, μέσω της οποίας η Generali ενισχύει τη στρατηγική της θέση στην χώρα και αποκτά ηγετικό ρόλο στους τομείς των γενικών ασφαλίσεων (2η θέση στην ελληνική αγορά) και των ασφαλίσεων υγείας (3η θέση).

O διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, σε δήλωσή του αναφέρει, ότι η στρατηγική συνεργασία της Alpha Bank με τη Generali είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της φιλοδοξίας της να εδραιώσει η τράπεζα την ανταγωνιστική της θέση στον τομέα των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων και αποτελεί μέρος του επικαιροποιημένου στρατηγικού σχεδίου, Project Tomorrow. «Καλωσορίζουμε την Generali και προσβλέπουμε σε μία εξαιρετική συνεργασία προς όφελος των πελατών μας και των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Όμιλος Generali, περιλαμβάνεται δήλωση του Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International της Generali, η οποία έχει ως εξής: «Η εξαγορά αυτή, συνάδει με τη στρατηγική της Generali να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην Ευρώπη. Έχουμε εξασφαλίσει ηγετικό ρόλο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αποτελώντας κορυφαίο παράγοντα στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων και στην Υγεία, ενισχύοντας παράλληλα τον τομέα της Ζωής. Η αποκλειστική μακροχρόνια συνεργασία με την Alpha Bank, εξασφαλίζει πρόσβαση σε 3,1 εκατομμύρια πελάτες στην Ελλάδα, μέσω ενός δικτύου περισσότερων από 300 καταστημάτων, τα οποία θα ενισχύσουν το εκτεταμένο δίκτυο διανομής μας, ώστε να διασφαλιστεί ότι περισσότεροι πελάτες από ποτέ, θα έχουν πρόσβαση στο εξαιρετικό και ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Generali». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ