Νέα
 • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
 • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μύλοι Λούλη: Της ανοίγει… πόρτες το deal Mondelez-Chipita – Η υπηρεσία που έφερε διψήφια ανάπτυξη στο α’ πεντάμηνο

Πηγή: Μύλοι Λούλη
Πηγή: Μύλοι Λούλη

Μετά από μία χρονιά κατά την οποία οι Μύλοι Λούλη κατάφεραν να διατηρήσουν ελαφρά ανοδικά τον τζίρο της παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, το ξεκίνημα του 2021 καταγράψει διψήφια ανάπτυξη. Κάτι το οποίο πετυχαίνει χάρη στην… υπηρεσία φόρτωσης στο λιμάνι του Βόλου δημητριακών που προορίζονται για εξαγωγές.

Όπως ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και CEO της βιομηχανίας, Νίκος Φωτόπουλος, «στην Ελλάδα αξιοποιούμε το λιμάνι του Βόλου, μέσω του οποίου προσφέρουμε την υπηρεσία φόρτωσης δημητριακών στα καράβια για εξαγωγές, υπηρεσία που μας έχει ανεβάσει τον τζίρο. Εάν δούμε το πρώτο πεντάμηνο, χωρίς την υπηρεσία, είμαστε στα ίδια με πέρυσι, εάν βάλουμε και τη φόρτωση των δημητριακών έχουμε ανάπτυξη 17%. Σε γενικές γραμμές ωστόσο είμαστε καλύτερα από πέρυσι και στην Βουλγαρία και θεωρούμε ότι θα είναι μια καλή χρονιά φέτος για την εταιρεία μας».

Ο ρεαλιστικός στόχος

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Λούλης, συμπλήρωσε ότι ο Βόλος έχει πλεονάζον capacity και μπορεί να διαχειριστεί επιπλέον τονάζ. «Είναι η πρώτη χρονιά που κάνουμε καλή χρήση του λιμένος για φόρτωση δημητριακών σαν προσφερόμενη υπηρεσία. Το κάναμε και παλαιότερα, αλλά φέτος το έχουμε αναπτύξει σε μεγαλύτερο βαθμό. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία μορφή δουλειάς που είναι άμεσα εξαρτώμενη και από την εξαγωγική δραστηριότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Ενας ρεαλιστικός στόχος που έχουμε θέσει είναι να διακινούμε από το λιμάνι ποσότητα 50.000-100.000 τόνων δημητριακών τον χρόνο, ωστόσο δεν έχουμε στα σκαριά κάποια επένδυση που να σχετίζεται με την επέκταση των υποδομών μας εκεί. Εάν ανέβουν οι ποσότητες, θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα σιλό για παράδειγμα, προκειμένου να διαχειριζόμαστε περισσότερες ποσότητες, αλλά θα το δούμε».

Οι επιπτώσεις από το deal της χρονιάς

Ερωτηθείς για το deal της χρονιάς, μεταξύ Chipita και Mondelēz, δεδομένου ότι η ελληνική εταιρεία είναι από τους μεγάλους πελάτες της Μύλοι Λούλη, ο επικεφαλής της βιομηχανίας επισήμανε ότι «η συμφωνία εξαγοράς μάς ανοίγει την πόρτα σε έναν πολυεθνικό όμιλο. Εξάλλου, εμείς έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με πολλούς πολυεθνικούς ομίλους και έχουμε καταφέρει να είμαστε προμηθευτές τους, να εξυπηρετούμε καλά, δηλαδή, τις ανάγκες τους».

Μερίσματα €1 εκατ. 

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε η διανομή μερίσματος συνολικού ποσού €1,027 εκατ., που αντιστοιχεί σε μικτό μέρισμα €0,06 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος στη λήψη του μερίσματος ορίστηκε η 3η Ιουνίου 2021, ως ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων μερίσματος (record date) η 4η Ιουνίου 2021 και ως ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος, μέσω πιστωτικού ιδρύματος ή της Ε.Χ.Α.Ε., η 10η Ιουνίου 2021.

Το νέο Δ.Σ.

Επιπλέον, εκλέχθηκε το νέο Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο θα έχει 4ετή θητεία, ως εξής:

 • Νικόλαος Λούλης
 • Νικόλαος Φωτόπουλος 
 • Γεώργιος Μουρελάτος 
 • Khedaim Abdulla Saeed Faris Alderei
 • Ανδρέας Κουτούπης 
 • Ελισάβετ Καπελάνου – Αλεξανδρή
 • Γεώργιος Τανισκίδης 
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ