Νέα
  • ΓΔ: 1446.29 +0.03%
  • Τζίρος: 24,21 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Uber επεκτείνεται και στη Σαντορίνη

σαντορίνη
Πηγή: Unsplash

Η εφαρμογή της Uber είναι από σήμερα διαθέσιμη και στη Σαντορίνη, με το UberTAXI. 

Μετά από την Αθήνα (2014) και σχετικά πρόσφατα τη Θεσσαλονίκη, η Uber επιβιβάζει κι αποβιβάζει και στη Σαντορίνη. Η υπηρεσία της Uber «UberTAXI» τίθεται από σήμερα, Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, σε εφαρμογή και στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με τα ταξί του νησιού.

«Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας στη Σαντορίνη, έτσι ώστε τα ταξί του νησιού να επωφεληθούν από την τεχνολογία της Uber. Θέλουμε να προσφέρουμε αξιόπιστες και ασφαλείς μετακινήσεις στους κατοίκους και στους επισκέπτες του νησιού συμβάλλοντας στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στην ανάταξή του», δηλώνει η επικεφαλής της εταιρείας στην Ελλάδα, Σαρίτα Βαρούχ.

Μέσα από το app της Uber οι πολίτες και οι τουρίστες έχουν μια προσιτή και καθ’ όλα αξιόπιστη επιλογή για τη μετακίνησή τους προς τον προορισμό που επιθυμούν. Γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Η εφαρμογή, μάλιστα, δεν προσφέρει μόνο στους επιβάτες υψηλά πρότυπα ασφάλειας στις διαδρομές, αλλά και στους οδηγούς των ταξί, καθώς τα οχήματα εντοπίζονται με GPS, ενώ υπάρχει σύστημα αξιολόγησης που αφορά τόσο τον χρήστη, όσο και τον οδηγό. Ακόμη, οι οδηγοί ταξί που συνεργάζονται με την Uber επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει.

Μάλιστα, από την αρχή της πανδημίας η Uber φρόντισε να ενταθούν αυτά τα πρότυπα ασφαλείας, χορηγώντας δωρεάν μάσκες στους οδηγούς των ταξί, αλλά και αποζημιώσεις σε οδηγούς που νόσησαν και δεν μπόρεσαν να εργαστούν. Ακόμη, εφαρμόζοντας την τεχνολογική εμπειρία, ενσωμάτωσε λειτουργίες στο app όπως την απαραίτητη επιβεβαίωση πριν από κάθε διαδρομή από επιβάτη και οδηγό ότι χρησιμοποιούν μάσκα.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στην εφαρμογή

Η διαδικασία για να καλέσετε ταξί μέσω του app της Uber είναι πολύ απλή. Καταχωρείτε τα στοιχεία σας στην εφαρμογή, η οποία μέσω του GPS αναγνωρίζει αυτόματα το σημείο άφιξής σας. Έτσι, περνάτε τον προορισμό σας και επιλέγετε το ταξί. Το αίτημα για διαδρομή ολοκληρώνεται και αφού το αποδεχτεί ο οδηγός, σας εμφανίζεται ο εκτιμώμενος χρόνος άφιξης του ταξί, ο αριθμός κυκλοφορίας και το μοντέλο του οχήματος και οι απαραίτητες πληροφορίες για τον οδηγό.

Πώς μπορούν οι οδηγοί ταξί να αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή

Οι οδηγοί ταξί μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή σε 3 απλά βήματα: (1) λήψη της εφαρμογής Uber Drive στο κινητό ή στο tablet τους, (2) δημιουργία λογαριασμού Uber και (3) μεταφόρτωση των απαιτούμενων εγγράφων που δείχνουν ότι είναι οδηγοί ταξί που διαθέτουν την ειδική άδεια οδήγησης. Μόλις επαληθευτεί το τελευταίο, οι οδηγοί ταξί μπορούν να αρχίσουν να δέχονται με το πάτημα ενός κουμπιού αιτήματα διαδρομών από οποιονδήποτε από τους 90 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες της Uber σε όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν επισκεφτεί την πόλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Uber έχει γίνει μια παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογίας που διευκολύνει 19 εκατομμύρια διαδρομές την ημέρα σε περισσότερες από 700 πόλεις σε 66 χώρες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ