Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ: Αυτός είναι ο επενδυτής που αγόρασε το 6,14% - Τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις

Ελλάκτωρ
Κτίριο της Ελλάκτωρ

Με συνεχόμενο ρυθμό τοποθετείται στον όμιλο Ελλάκτωρ η AtlasInvest. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη χρηματιστηριακή αγορά, μετά την αγορά ποσοστού ύψους 3,6%, το επενδυτικό fund προχώρησε σήμερα σε αγορά επιπλέον ποσοστού 6,14% ανεβάζοντας το συνολικό της ποσοστό σε σχεδόν 10% του μετοχικού κεφαλαίου. 

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ενδέχεται να δούμε και νέες αγορές πακέτων μετοχών.

Η AtlasInvest επικεντρώνεται σήμερα όλο και περισσότερο σε επενδύσεις που απαντάνε στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε εταιρείες ΑΠΕ καθώς και σε επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την ψηφιοποίηση του ενεργειακού τομέα.

Μέσω της συνεργασίας της με τον Όμιλο Carlyle, η AtlasInvest διαχειρίζεται επίσης κεφάλαια 7 δισ. δολάρια ενεργειακών επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Η παρουσία του επενδυτικού fund αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες ενώ όπως εκτιμάται πρόκειται για παρουσία στήριξης της Reggeborgh που συνεχίζει να ενισχύει μέσω της δικής της παρουσίας και συμμαχιών την παρουσία της στον ιστορικό όμιλο της χώρας.

Συνολικά με τις αγορές αυτές έχουν μεταβιβαστεί 30,5 εκατ. μετοχές με ποσό που ξεπερνά τα 33,5 εκατ. ευρώ.

Το προφίλ της AtlasInvest

Η AtlasInvest ιδρύθηκε το 2007 από τον Marcel van Poecke με στόχο να επικεντρωθεί στην επένδυση ενεργειακών έργων έχοντας εκ τότε αποκτήσει αλλά και πουλήσει ενεργειακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ένα από τα μεγαλύτερα funds στην Ευρώπη, η βελγική AtlasInvest, επενδύει στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αρχικά με ένα πακέτο 3,6% (7.734.562 μετοχές συνολικής αξίας 11,2 εκατ. ευρώ) στη συνέχεια με ένα δεύτερο πακέτο 6,14% (13 εκ. μετοχές) και με προοπτικές αύξησης του ποσοστού της.

Παρά τις δυσκολίες, η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για τον όμιλο όσο και για την οικονομία της Ελλάδας γενικότερα, καθώς αποτελεί ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για τις προοπτικές ανάπτυξης του ομίλου και της χώρας γενικότερα.

Ανοδική τάση στο Χρηματιστήριο

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η "Η", η μεταβίβαση ποσοστού 6,14% μέσω 2 πακέτων μετοχών στην τιμή των 1,7 ευρώ, δηλαδή με premium έναντι της τιμής αγοράς έδωσε έντονη ανοδική τάση στη μετοχή της Ελλάκτωρ 

Ειδικότερα, διακινήθηκε ένα πακέτο 2,8 εκατ. μετοχών αξίας 4,89 εκατ. ευρώ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα διακινήθηκε άλλο πακέτο 10,2 εκατ. τεμαχίων αξίας 17,47 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν στο 6,14% της Ελλάκτωρ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ