Νέα
  • ΓΔ: 875.66 -0.81%
  • Τζίρος: 16,55 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Fourlis: Τα σχέδια για νέα retail κατηγορία και το «συμμάζεμα» στα δίκτυα Intersport και IKEA

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Την είσοδό της Fourlis σε μία νέα κατηγορία λιανικής πιθανόν και εντός του 2021 προανήγγειλε η διοίκηση του ομίλου στη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, με στόχο να συμπληρώσει τις υφιστάμενες κατηγορίες αθλητικών ειδών (Intersport & Athletes Foot) και οικιακού εξοπλισμού (ΙΚΕΑ).

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, Βασίλη Φουρλή. «στόχος είναι αυτή η νέα δραστηριότητα να είναι ισότιμη από πλευράς μεγέθους τουλάχιστον με την Intersport, να αφορά όλη την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε και οπωσδήποτε να έχει φυσική και ψηφιακή παρουσία».

Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις για την ενίσχυση των υποδομών της αλλά και το «συμμάζεμα» στα δίκτυα IKEA και Intersport.

Πιθανή έξοδος από την Τουρκία – μείωση χώρων σε περιφερειακά IKEA

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στην παρουσία της Intersport στην Τουρκία – όπου πλέον λειτουργούν 13 καταστήματα από 25- η διοίκηση του ομίλου άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμη και το κλείσιμο όλων των φυσικών καταστημάτων, αν η δραστηριότητα παραμένει ζημιογόνα.

Σημαντικές κινήσεις γίνονται και για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας των μεγάλων ΙΚΕΑ σε Λάρισα και Ιωάννινα, τα οποία είναι ζημιογόνα. Σύμφωνα με τον κ Απόστολο Πεταλά, CEO του ομίλου, πρόσφατα ολοκληρώθηκε πρόγραμμα εθελουσίας με επιτυχία ενώ από την 1η Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες για την αναμόρφωση των χώρων τους, σε περίπου 10.000 τ.μ. από 20.000 τ.μ. που είναι σήμερα, ώστε να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Επιπλέον, για τους επιπλέον χώρους που θα μείνουν κενοί στα καταστήματα σε Ιωάννινα και Λάρισα σχεδιάζεται η εκμετάλλευσή τους.

Το project των ακινήτων

Όσον αφορά στο Project που αφορά στην Trade Estate, η διοίκηση ξεκαθάρισε πως αυτή την στιγμή, έχει υπογεγραμμένα Project άνω των 100 εκατ. ευρώ που θα ανακοινωθούν σε ευθέτω χρόνο , ενώ σχεδιάζει και άλλα. Στόχος όπως επεσήμανε ο κ. Φουρλής, είναι όταν κατατεθεί η αίτηση για είσοδο στο Χρηματιστήριο, πάνω από 50 εκατ. ευρώ να προέρχονται από άλλους χώρους πέραν των καταστημάτων που θα εισφερθούν στην ΑΕΕΑΠ.

Το καλύτερο α’ εξάμηνο της εξαετίας

Αναφορικά με τις φετινές προοπτικές, οι πωλήσεις της Fourlis αρχίζουν να ανακάμπτουν, καθώς η αγορά επανέρχεται στην κανονικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Πεταλάς ανέφερε ότι η εταιρεία θα εμφανίσει φέτος το καλύτερο πρώτο εξάμηνο των τελευταίων έξι ετών σε επίπεδο μεγεθών, παρά τις αντιξοότητες, ενώ παράλληλα η εταιρεία προσδοκά σε ένα ισχυρό 2022.

Σύμφωνα με τον κ. Πεταλά, ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η επέκταση του δικτύου καθώς η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα φυσικά καταστήματα, ώστε να διασφαλισθεί το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης των καταναλωτών με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει ξεκινήσει συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Microsoft και η Google.

Σχετικά με την αύξηση του μεταφορικού κόστους που παρατηρείται διεθνώς, η εταιρεία δεν αναμένει μεγάλη επίπτωση στα οικονομικά της, έχοντας ως σύμμαχο την μητρική εταιρεία ΙΚΕΑ που έχει δεσμευτεί για μη σημαντικές επιβαρύνσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ