Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στον «Βενέτη» οι χώροι εστίασης της  Εθνικής Πινακοθήκης

Σύμβαση με την Εθνική Πινακοθήκη υπέγραψε η εταιρεία Βενέτη, βάση της οποίας αναλαμβάνει το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του ανακαινισμένου κτηριακού συγκροτήματος που εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου του 2021. Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται στα πέντε χρόνια.

Το νέο αναψυκτήριο θα λέγεται «Ιλισός» καθώς τοποθετείται νοητά πάνω από την κοίτη του ποταμού Ιλισού ενώ το εστιατόριο θα φέρει το όνομα  «Παρθένης» προς τιμή του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη. Στα ηνία του νέου εστιατορίου θα είναι ο διακεκριμένος Σεφ,  Έκτορας Μποτρίνι.

Υψηλότερα κατά 80% από τον δεύτερο

Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση των χώρων εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης που προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου, η προσφορά της εταιρείας Βενέτη υπερείχε κατά 80% σε σχέση με τη δεύτερη καλύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δεύτερη καλύτερη προσφορά ήταν αυτή της Aria Fine Catering και η Τρίτη της Δειπνοσοφιστήριον η οποία ήταν περίπου η μισή από αυτή που κατέθεσε η εταιρεία του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Τι αναφέρει η σύμβαση

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η εταιρεία Βενέτη μισθώνει το εστιατόριο 208,85 τ.μ.  – το ελάχιστο μηνιαίο εγγυημένο μίσθωμα είναι ορισμένο σε €7000 - στον δ’ όροφο του δεύτερου κτηρίου με πανοραμική θέα της Αθήνας, καθώς και το αναψυκτήριο στο ισόγειο του πρώτου κτηρίου, με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του κτηριακού συγκροτήματος. Το αναψυκτήριο έχει συνολικά εσωτερικούς χώρους 278,65 τ.μ. και εξωτερικούς χώρους 281,50 τ.μ.

Το αναψυκτήριο «Ιλισός» και το εστιατόριο «Παρθένης» θα λειτουργούν ταυτόχρονα κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης. Οι δύο χώροι όμως μπορούν να λειτουργούν και πέραν του ωραρίου της Πινακοθήκης, καθώς διαθέτουν ξεχωριστές εισόδους.

Αποκλειστικές υπηρεσίες catering

Βάση της σύμβασης, η εταιρεία Βενέτη θα παρέχει επίσης κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις τρίτων στους χώρους της Πινακοθήκης. Η έναρξη λειτουργίας των δύο χώρων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ