Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Vivartia: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση νέων ομολογιακών δανείων

Μέγκα deal για την εξαγορά της Vivartia από την CVC Capital Partners
Μέγκα deal για την εξαγορά της Vivartia από την CVC Capital Partners

Σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά €194,7 εκατ. με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 2,33 ευρώ σε 0,08 ευρώ για κάλυψη/απόσβεση ζημιών παρελθουσών χρήσεων προχώρησε η Vivartia, όπως αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της συνέλευσης και επικεφαλής της εταιρείας, Αθανάσιο Παπανικολάου, η προτεινόμενη λογιστική μείωση του μετοχικού κεφαλαίου προβάλλει ως η προσφορότερη λύση για την αποκατάσταση της σχέσης ιδίων κεφαλαίων προς μετοχικό κεφάλαιο, καθώς δεν θίγει το συνολικό ύψος των ιδίων κεφαλαίων και το συνολικό αριθμό των μετοχών της εταιρείας.

Κατόπιν της προτεινόμενης μείωσης το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέρχεται στο ποσό των €6.922.753,20 ολοσχερώς καταβεβλημένο διαιρούμενο σε 86.534.415,00 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής 0,08 ευρώ.

Αναδιάρθρωση δανεισμού

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ CVC Capital Partners και τραπεζών, όπως είχε συμφωνηθεί κατά την εξαγορά της Vivartia από το αμερικανικό fund, προχωρά η αναδιάρθρωση του δανεισμού του ομίλου.

Η Μπάρμπα Στάθης αποφάσισε, να προχωρήσει στην έκδοση κοινού, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, ομολογιακού δανείου ύψους €99,16 εκατ. και η Everest €2,66 εκατ., τα οποία αφορούν σε αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων του ομίλου Vivartia.

Εξόφληση ανεξόφλητων ποσών

Εξασφαλίζεται μεταξύ άλλων η εμπρόθεσμη και ολοσχερής εξόφληση ανεξόφλητου ποσού των κοινών ομολογιακών δανείων (πλέον τόκων, προμηθειών και εξόδων) και πιο συγκεκριμένα:

  • της Everest: €28,02 εκατ.
  • της Goody’s: €39,68 εκατ.
  • της Hellenic Catering: €5,63 εκατ.
  • της Olympic Catering: €5,79 εκατ. (επί συνόλου ΚΟΔ €25,34 εκατ.)
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ