Νέα
  • ΓΔ: 896.14 +0.36%
  • Τζίρος: 31,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Πρόσκληση διασύνδεσης ελληνικών startups με το ευρύτερο επιχειρείν

startup
Πηγή: Pexels

Ανοικτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενη StartUp εταιρεία να παρουσιάσει την επιχειρηματική της πρόταση και να διερευνήσει την προοπτική διασύνδεσής της με καταξιωμένες επιχειρήσεις και θεσμικούς φορείς σε Ελλάδα και Γερμανία, απευθύνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, πρόκειται για πρωτοβουλία του επιμελητηρίου, την οποία υποστηρίζει η Επιτροπή StartUps, με στόχο την ανάδειξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και απώτερο σκοπό την καθοδήγηση των εμπνευστών των StartUps για την προσέλκυση επενδύσεων και την αναζήτηση νέων συνεργασιών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι επιχειρήσεις:

  • Με νομική μορφή ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ
  • Με έδρα την Ελληνική Επικράτεια
  • Που δεν ξεπερνούν τα 8 έτη λειτουργίας από την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους
  • Που κατά το τελευταίο οικονομικό έτος ο κύκλος εργασιών τους δεν υπερέβη τα 50 εκατ. ευρώ
  • Που ο αριθμός των εργαζομένων τους δεν ξεπερνά τους 250
  • Που είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερες

Μέλη της Επιτροπής StartUps, με εξειδίκευση στους τομείς από τους οποίους προέρχονται, έχουν αναλάβει την ευθύνη υποδοχής και αξιολόγησης των νεοφυών προτάσεων, με σκοπό τις επικρατέστερες αυτών να τις παρουσιάσουν στην ολομέλεια της επιτροπής, ώστε να λάβουν καθοδήγηση και συμβουλευτική, αλλά και να έλθουν σε επαφή με το δίκτυο μελών του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου προς αναζήτηση συνεργασιών, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Η πρώτη πρόσκληση του Επιμελητηρίου αφορά στις νεοφυείς επιχειρήσεις προερχόμενες από τον κλάδο «Τρόφιμα και Αγροτική Οικονομία», οι οποίες καλούνται να υποβάλουν την υποψηφιότητα τους στον σύνδεσμο: https://griechenland.ahk.de/mitglieder/ausschuesse/epitropi-start-ups-erotimatologio-axiologisis, μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021.

«Επιδίωξη της Επιτροπής StartUps είναι να λειτουργήσει ως η «φωνή» των νεοσύστατων επιχειρήσεων στους χώρους δραστηριοποίησης του Επιμελητηρίου και αποστολή της η δημιουργία ενός δικτύου, όπου τα μέλη του και οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα εξασφαλίσουν ένα πεδίο συνεργασίας και διαμοιρασμού βέλτιστων πρακτικών και τεχνογνωσίας. Προτεραιότητες της Επιτροπής αποτελούν η αξιολόγηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει το τοπικό οικοσύστημα, η παροχή στοχευμένων συμβουλών, η εξασφάλιση λύσεων χαμηλού κόστους κι η αναζήτηση νέων πεδίων δράσης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα», δήλωσε ο Thomas Brinkmann, πρόεδρος της Επιτροπής StartUps και CEO της εταιρείας GAEA PRODUCTS ΑΕ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ