Νέα
  • ΓΔ: 875.2 -0.86%
  • Τζίρος: 17,72 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BofA: Εκτίναξη κερδών 173% στο δεύτερο τρίμηνο

Bank of America
AP Photo

Αλμα κερδών 173% κατέγραψε η Bank of America το δεύτερο τρίμηνο καθώς αποδέσμευσε προβλέψεις που είχε σχηματίσει πέρυσι στο απόγειο της πανδημίας, αλλά τα έσοδά της παρέμειναν αδύναμα και οι δαπάνες της ήταν υψηλές.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν στα 8,96 δις. δολάρια ή 1,03 δολάρια ανά μετοχή έναντι 3,28 δις. δολαρίων ή 37 σεντς ανά μετοχή ένα έτος πριν.

Η Fed είχε μειώσει πέρυσι τα επιτόκια σε πολύ χαμηλά επίπεδα για να διευκολύνει μία ταχύτερη ανάκαμψη από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία. Τα χαμηλά επιτόκια μείωσαν τα έσοδα από τόκους της BofA, η οποία, όπως και οι άλλες τράπεζες, κερδίζουν από τη διαφορά μεταξύ των επιτοκίων χορηγήσεων και καταθέσεων.

Η BofA, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα από πλευράς ενεργητικού, αποδέσμευσε 2,2 δις. δολάρια λόγω της βελτίωσης των προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ