Νέα
  • ΓΔ: 1413.73 +0.68%
  • Τζίρος: 7,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρης Ξενόφος: Ποιος είναι ο CEO που προτείνουν οι Ολλανδοί για την Ελλάκτωρ

Παραιτήθηκε από την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ ο Άρης Ξενόφος
Πηγή: Eurokinissi

Ο Άρης Ξενόφος είναι ο… εκλεκτός των Ολλανδών για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Ελλάκτωρ.  Η προ δεκαημέρου παραίτησή του από τη θέση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως δεν ήταν… τυχαία, καθώς προορίζεται να είναι ο επόμενος ισχυρός άνδρας στο management ενός εκ των κορυφαίων κατασκευαστικών και ενεργειακών ομίλων της χώρας μας.

Στη χρυσή εποχή του ΧΑ

Ο κ. Ξενόφος, ο οποίος έφτιαξε το όνομά του κυρίως από το πέρασμά του στην Eurobank και ειδικότερα την αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων στα χρόνια της χρηματιστηριακής... άνθησης στην Ελλάδα, φέρνει ως «παράσημά» του από τα χρόνια του στο ΤΑΙΠΕΔ:

  • Την πώληση του 67% του ΟΛΘ
  • την πώληση του 5% του ΟΤΕ
  • την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
  • την πώληση του ΔΕΣΦΑ
  • την παραχώρηση της μαρίνας Χίου
  • την πώληση της ΕΕΣΣΤΥ.

Ο 57χρονος manager σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο London School of Economics της Αγγλίας. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως μέλος ΔΣ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ως πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, της EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SaiI και της Eurobank EFG Fund Management Company (Λουξεμβούργο).

Η δημιουργία της… AiQ

Αξιοσημείωτη, μετά την αποχώρησή του από την Eurobank EFG Asset Management ΑΕΔΑΚ, ήταν η δημιουργία της AiQ International Trade Co Ltd, ένα project το οποίο διατήρησε μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Η εταιρεία αυτή είχε αντικείμενο τον σχεδιασμό, το branding και την εμπορία ελληνικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας όπως π.χ. ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς, στοχεύοντας διεθνείς αγορές όπως π.χ. την Κίνα, την Ρωσία. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κεντρική Ευρώπη.

Το καλοκαίρι του 2015 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και διαχειρίστηκε με επιτυχία το σημαντικό έργο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ