Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΥΠΑΑΤ: Νέα παραπομπή για παρατυπίες στην παραγωγή φέτας

ΣΥΡΙΖΑ: Το Nutri-Score απειλεί τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα
Πηγή: Pixabay

Στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παραπέμπεται, με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, επιχείρηση για αποδιδόμενες σε αυτή παραβάσεις των διατάξεων για την «ΦΕΤΑ ΠΟΠ».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ οι παρατυπίες αφορούν τη «μη τήρηση του προβλεπόμενου χρόνου των 48 ωρών από την άμελξη έως την τυροκόμηση και πώληση ανώριμου προϊόντος», προσθέτοντας ότι «ανάλογοι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός αναφερόμενος στην υπόθεση υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο». Παράλληλα ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «αν εμείς οι ίδιοι δεν προφυλάξουμε τα ΠΟΠ προϊόντα μας, δεν θα το κάνει κανείς» και σημείωσε πως «γι' αυτό και οι έλεγχοι είναι συνεχείς και πολύ αυστηροί, αλλά δίκαιοι».

Τέλος, εξέφρασε την αποφασιστικότητα να «κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα προϊόντα μας, τη μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών που είναι άψογοι και φυσικά το κοινό στο οποίο καταλήγουν τα προϊόντα, δηλαδή όλους εμάς».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ