Νέα
  • ΓΔ: 1471.63 -0.65%
  • Τζίρος: 85,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στο fund του Δασκαλόπουλου και το Pummaro – Ενισχύει το F&B χαρτοφυλάκιο

Πηγή: Eurokinissi
Δημήτρης Δασκαλόπουλος Πηγή: Eurokinissi

Η Deca Investments του Δημήτρη Δασκαλόπουλου επικράτησε στη «μάχη» για την απόκτηση του εργοστασίου της Ελαΐς - Unilever στη Γαστούνη, όπου παράγονται οι κωδικοί του Pummaro.

Σε μία διαδικασία που «έτρεξε» η Alpha Bank από το φθινόπωρο και στην οποία συμμετείχαν διάφοροι υποψήφιοι μνηστήρες, μεταξύ των οποίων και κάποιοι που σχετίζονται με τον κλάδο της ντομάτας (π.χ. Μέλισσα Κίκιζας, Νομικός), η εταιρεία του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Δέλτα και επικεφαλής του ΣΕΒ, απέκτησε ένα ακόμη ισχυρό brand.

Επικράτησε δε στο νήμα για δεύτερη συνεχή αναμέτρηση με την Μέλισσα Κίκιζας, μετά από εκείνη που είχε προηγηθεί για την απόκτηση της Μινέρβα.

Παράλληλα έχει αποκτήσει τον έλεγχο μίας ακόμη σημαντικής εταιρείας από τον F&B κλάδο, της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης (ΕΖΑ), επιβεβαιώνοντας την εστίαση του fund στον τομέα αυτό.

Ιστορικό

Το εργοστάσιο της Γαστούνης, το οποίο αποτελεί τη βάση παραγωγής προϊόντων passata (συμπυκνωμένος χυμός) και ψιλοκομμένης τομάτας,  απασχολεί 22 άτομα ενώ συνεργάζεται με 70-80 τοπικούς παραγωγούς για την προμήθεια πρώτης ύλης.

Σε ό,τι αφορά τα brands, το Pummaro κατέχει ηγετικό μερίδιο αγοράς της τάξης του 41% με 42% (στην κατηγορία passata), 20% περίπου στην κατηγορία της ψιλοκομμένης τομάτας και 8%-7% στην κατηγορία πελτέ τομάτας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο συνολικός τζίρος του υπό πώληση τομέα τοματοειδών της Unilever κινείται στα 10- 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Θυμίζουμε ότι το brand Pummaro ανήκε στη Μέλισσα-Κίκιζας και αποκτήθηκε το 1999 από τη Unilever, μια περίοδο, όπου σύμφωνα με την αγορά, το μερίδιό του στην κατηγορία των τοματικών προϊόντων ήταν κοντά στο 70%.


 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ