Νέα
  • ΓΔ: 909.16 +0.56%
  • Τζίρος: 50,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ: Yπερκάλυψη 2,2 φορές του ποσού των 120,5 εκατ. ευρώ η ΑΜΚ

Ελλάκτωρ
Πηγή: Ελλάκτωρ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ΑΜΚ της Ελλάκτωρ, σημειώνοντας υπερκάλυψη 2,2 φορές του ποσού των 120,5 εκατ ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση κεφαλαίου με 100% ιδιωτικά κεφάλαια.

Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και της ελληνικής οικονομίας, και φυσικά στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας διοίκησης του ομίλου που στόχο έχει να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Πώς θα διατεθούν τα κεφάλαια της αύξησης

Με την ολοκλήρωση της ΑΜΚ, τα καθαρά έσοδα – μετά την αφαίρεση εξόδων 1,6 εκατ. ευρώ – θα ανέλθουν σε 118,9 εκατ. ευρώ και εξ αυτών τα 98,6 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης και ποσό περίπου 20,3 εκατ. θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντός 12-18 μηνών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ