Νέα
  • ΓΔ: 905.04 -0.05%
  • Τζίρος: 50,09 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Eurocatering (Φρεσκούλης): Νέα εργοστάσια σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Διευρύνει την παρουσία της στη βουλγαρική αγορά η Eurocatering (γνωστή στο ευρύ κοινό για τις σαλάτες Φρεσκούλης), όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος.

Η κίνηση αυτή γίνεται με στόχο η εταιρεία να αξιοποιήσει τη θέση της Βουλγαρίας, ώστε να προωθήσει τα προϊόντα της και στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.

Ειδικότερα, καταβάλλοντας €2,2 εκατ. προχώρησε στην εξαγορά της εμπορικής εταιρείας MS Fresh BG, η οποία έχει αποθήκες, γραφεία και αυτοκίνητα και έχει ήδη μετονομαστεί σε Eurocatering BG. Η βουλγαρική εταιρεία, η οποία έκλεισε με τζίρο €1,4 εκατ. την περσινή χρονιά, φέτος αναμένεται να κλείσει στα €2,5 εκατ.

Παράλληλα προχωρά στην κατασκευή εργοστασίου στη βιομηχανική περιοχή της Σόφιας, μέσω της απόκτησης έκτασης 45 στρεμμάτων, για μονάδα επιφάνειας 3.500 τ.μ. με δύο γραμμές παραγωγής, που θα παράγουν 65.000 τεμάχια την ημέρα. Για τη μονάδα αυτή αναμένεται την επόμενη εβδομάδα η τελική έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές της χώρας. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει ήδη κλείσει συμφωνίες με βουλγαρικές και ρουμανικές αλυσίδες supermarket για την παραγωγή pl προϊόντων.

Νέα μονάδα στις Αχαρνές

Και στην Ελλάδα όμως σχεδιάζει ενίσχυση της θέσης της, καθώς η Eurocatering προχωρά στη δημιουργία μιας νέας παραγωγικής μονάδας στις Αχαρνές, δίπλα στην υφιστάμενη, η οποία θα ενοποιήσει το σύνολο των μονάδων και των γραφείων ανά την Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρόπουλος, η μονάδα θα αναπτυχθεί σε έκταση 14 στρεμμάτων, που αποκτήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια. Στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής, μέσω και της προμήθειας σύγχρονων μηχανημάτων, από τις 100.000 σακούλες σαλατών σήμερα, στις 350.000 σε τρία χρόνια. Η επένδυση είναι της τάξης των 5,7 εκατ. ευρώ. 

Επεκτείνει το δίκτυο αποθηκών

Παράλληλα, έχουν παραγγελθεί από την Ιταλία δύο νέες γραμμές παραγωγής, ενώ είναι δεδομένη η απόφαση της διοίκησης να μεγαλώσει το δίκτυο εγκαταστάσεων αποθήκευσης και διανομής.

Σημειώνεται ότι σήμερα η Eurocatering διατηρεί εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Λιβαδειά, ενώ στα πλάνα της διοίκησης είναι η δημιουργία και νέων στην Κρήτη. «Είναι πιο ακριβό από τα logistics center, αλλά έχει μεγαλύτερη ασφάλεια», υπογράμμισε ο κ. Μαυρόπουλος, με τη Eurocatering να διανέμει σήμερα σε 1.250 σημεία πώλησης ημερησίως, σε όλη την Ελλάδα.

Νέα σειρά με vegan σαλάτες

Επίσης, η εταιρεία, βλέποντας τη ραγδαία ανερχόμενη τάση των vegan προϊόντων, προχωρά και στο λανσάρισμα vegan σαλατών, με την πρώτη να είναι Ceasar’s με υποκατάστατο κοτόπουλου.
Να σημειωθεί ότι οι κομμένες σαλάτες τρέχουν με ρυθμό 10% ετησίως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ πέρυσι αναπτύχθηκαν με 12%.

Παραγωγή χυμών στη Λιβαδειά

Η εταιρεία σκοπεύει να διατηρήσει το υφιστάμενο εργοστάσιο που έχει στη Λιβαδειά, με στόχο να μπει στην παραγωγή χυμών, 100% φυσικών, χωρίς νερό και συντηρητικά. Πρόκειται για μία δραστηριότητα την οποία είχε επιχειρήσει να αναπτύξει και παλαιότερα, αλλά δεν είχε την παραγωγική δυνατότητα και απαιτούσε τότε επιπλέον επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και μεγαλύτερες εγκαταστάσεις.

Παρουσία και στην Κεντρική Λαχαναγορά

Εξάλλου, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κατάστημα της εταιρείας και στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών, για χονδρική. Παράλληλα, όμως, έχει στηθεί και ένας πρότυπος χώρος, μια πραγματική κουζίνα, όπου γνωστοί chef θα μαγειρεύουν μπροστά σε κοινό. Πρόκειται για μία επένδυση άνω των 350.000 ευρώ.

Είσοδος στα έτοιμα γεύματα

Ο κ. Μαυρόπουλος δήλωσε ακόμα ότι βρίσκεται μαζί με το EOS Capital σε συζητήσεις για κοινή επένδυση σε εταιρεία παρασκευής γευμάτων, η οποία τζιράρει περί τα 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Επίσης το EOS Capital εξετάζει να μπει και στα Μανιτάρια Βορείου Ελλάδος, όπου ήδη συμμετέχει η Eurocatering με ποσοστό 51%.

«Τρέχει» με διψήφια ανάπτυξη και φέτος

Θυμίζουμε ότι η Eurocatering είναι μία ιδιαίτερα αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία. Από τα 35 εκατ. τζίρο του 2019 και τα 38,6 εκατ. του 2020, φέτος αναμένεται να ξεπεράσει τα 43 εκατ., καθώς η διοίκηση αναμένει ανάπτυξη 11%-12% χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δραστηριότητες στη Βουλγαρία.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ