Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Evergrande: Δεν πλήρωσε τόκους και για δεύτερο ομόλογό της

Τουλάχιστον σε κάποιους από τους ομολογιούχους της κινεζικής Evergrande στο εξωτερικό δεν είχαν καταβληθεί σήμερα, κατά το κλείσιμο της ασιατικής αγοράς, ληξιπρόθεσμες πληρωμές τοκομεριδίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, αν και η εταιρεία ακινήτων έχει καταλήξει σε συμφωνία  με κινεζική τράπεζα για τη ρύθμιση χρέους ύψους 1,5 δισ. δολαρίων.

Με το χρέος της να φθάνει τα 305 δισ. δολάρια, η Evergrande έχει προκαλέσει ανησυχία ότι τα προβλήματά της μπορεί να επεκταθούν μέσω του κινεζικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και να μεταδοθούν στο εξωτερικό. Η ανησυχία, πάντως, έχει μειωθεί μετά τη δέσμευση της κινεζικής κεντρικής τράπεζας να προστατεύσει τα συμφέροντα των αγοραστών ακινήτων.

Η Evergrande, που έχει χρέη σχεδόν 20 δισ. δολαρίων στο εξωτερικό, έπρεπε να κάνει σήμερα πληρωμές 47,5 εκατ. δολαρίων για πληρωμές τόκων του δολαριακού ομολόγου της με επιτόκιο 9,5% που λήγει τον Μάρτιο του 2024. Την περασμένη Πέμπτη, είχε αθετήσει την πληρωμή 83,5 εκατ. δολαρίων για άλλο ομόλογό της.

Δύο πηγές είπαν ότι τουλάχιστον κάποιοι από τους κατόχους των ομολόγων που λήγουν το 2024 δεν είχαν καμία πληροφόρηση από την Evergrande για πληρωμή τους σήμερα, αν και δεν ήταν ξεκάθαρο αν οι πληρωμές θα μπορούσαν να γίνουν κατά τη διάρκεια λειτουργίας της αμερικανικής αγοράς.

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ