Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικό: Ανάρπαστα έγιναν τα πολυτελή διαμερίσματα του Marina Tower - Πουλήθηκαν όλες οι βίλες

Κάθε προσδοκία έχουν ξεπεράσει οι κρατήσεις κατοικιών και διαμερισμάτων στο Ελληνικό, όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, με τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα που αντιστοιχούν στις υφιστάμενες προκαταβολές πελατών να προσεγγίζουν ήδη το ποσό των 700 εκατ. ευρώ.

Τα πολυτελή διαμερίσματα με τιμές που σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινούν από 7.500 ευρώ ανά τ.μ. και φτάνουν έως και 26.200 ευρώ το τ.μ., ανάλογα με τη θέα και τον όροφο στον πύργο της μαρίνας του Ελληνικού, Marina Tower, έγιναν ανάρπαστα, καθώς πελάτες -κυρίως από το εξωτερικό - επέδειξαν ιδιαίτερα ζωηρό ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή των παρουσιάσεων.

►Lamda Development: Κέρδη ρεκόρ 224,6 εκατ. ευρώ το εξάμηνο με «όχημα» το Ελληνικό

Για τα διαμερίσματα του Πύργου της Μαρίνας, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 75% της πωλούμενης επιφάνειας, οι οποίες αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους €338εκ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Για τις παραθαλάσσιες βίλες, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών και για τις 27, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα να υπολογίζονται σε €345εκ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Γι' αυτές τις μονοκατοικίες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγοραστές θα αποκτούν οικόπεδο, το οποίο και θα καλούνται να οικοδομήσουν με επιπλέον δαπάνη και με βάση αυστηρές προδιαγραφές. 

Οι προδιαγραφές αυτές αφορούν τόσο σε επιλογή αρχιτέκτονα και κατασκευαστή, από πολύ συγκεκριμένη προεπιλεγμένη λίστα που έχει εγκρίνει η Lamda Development, όσο και σε επιλογή από λίστα δύο – τριών στυλ δόμησης, ώστε να διασφαλίζεται η αισθητική ομοιομορφία και να αποφεύγονται αστοχίες. 

O πρώτος "πράσινος" ουρανοξύστης στην Ελλάδα

O Marina Tower, θα είναι ο πρώτος "πράσινος" ουρανοξύστης στην Ελλάδα, καθώς θα είναι το πρώτο "ψηλό" κτίριο της χώρας με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά.

Επίσης, θα είναι ο υψηλότερος παραθαλάσσιος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο και ένας από τους πιο "πράσινους" ουρανοξύστες στην Ευρώπη.

Το κτίριο θα έχει ύψος 200 μέτρων, με 45 ορόφους και 200 διαμερίσματα. Το σχεδιασμό του έχει αναλάβει η κορυφαία εταιρεία Foster + Partners.

Στην μελετητική ομάδα συμμετείχαν επίσης και οι ελληνικές εταιρείες: Τομπάζης, Δοξιάδης, DENCO, TEKEM.

Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του έως το 2025. Ο κάθε όροφος θα έχει διαθέσιμα 800 τετραγωνικά, τα οποία θα κατατμηθούν σε επιμέρους διαμερίσματα, ανάλογα με τον τελικό σχεδιασμό που θα εξαρτηθεί και από τη ζήτηση.

Το κτίριο έχει ενσωματωμένο ένα κάθετο κήπο που διατρέχει στο σύνολο του τον ουρανοξύστη, ενώ και το υδάτινο στοιχείο είναι παρών σχεδόν παντού. Ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί είναι σαν να συνυπάρχουν δύο κτίρια που συνδέονται με το πράσινο και το υδάτινο στοιχείο.

1.000 νέες κατοικίες επί της Λ.Ποσειδώνος

Tο αγοραστικό ενδιαφέρον για κατοικίες είναι τόσο μεγάλο, που οδήγησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lamda, Οδυσσέα Αθανασίου, να αποκαλύψει στην τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της τον Ιούνιο πως εξαιτίας τής «πέρα από κάθε προσδοκία ζήτησης που έχουμε στις κατοικίες για το Ελληνικό, στην παραλιακή ζώνη, δηλαδή τον ουρανοξύστη και τις κατοικίες που θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Αγ. Κοσμά, θα προχωρήσουμε και στην ανάπτυξη περίπου 1.000 κατοικιών που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό» και οι οποίες θα βρίσκονται πάνω από τη Λ. Ποσειδώνος, εκεί που σήμερα είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ