Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Συνάντηση αντιπροσωπείας επιχειρηματιών από την Αυστρία με το τεχνικό τμήμα του DIMERA GROUP

Dimera Αυστρία

Το εμπορικό τμήμα της αυστριακής πρεσβείας στην Ελλάδα «Advantage Austria» διοργάνωσε μια εμπορική αποστολή των αυστριακών εταιρειών αλλά και των Ελλήνων εκπροσώπων τους στη Θεσσαλονίκη. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης απευθύνθηκε στην αντιπροσωπεία μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιώντας μια μικρή παρουσίαση σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα κίνητρα στη χώρα μας.

Στη συνάντηση 26 αυστριακές εταιρείες μοιράστηκαν τις ιδέες τους και την εμπειρία τους όσον αφορά τον τουρισμό και τις κατασκευές με το τεχνικό τμήμα της DIMERA GROUP που αναπτύσσει το πλάνο εκσυγχρονισμού του Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική και υλοποιεί το σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη της αυστριακής αντιπροσωπείας κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος για νέα υλικά, βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές, υψηλής ποιότητας ξύλινα προϊόντα και εσωτερικού φωτισμού έως έξυπνους αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του go-internationalμιας κοινής πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Ψηφιακών και Οικονομικών Υποθέσεων της Αυστρίας και του Ομοσπονδιακού Οικονομικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας.

«Η Αυστρία είναι ένας kryf;ow παγκόσμιος πρωταθλητής όσον αφορά τις εξελιγμένες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στον κλάδο των κατασκευών, των μεταφορών και του τουρισμού. Είμαστε πολύ περήφανοι που μεταφέραμε τη μεγαλύτερη και πιο διαφοροποιημένη επιχειρηματική αντιπροσωπεία αυστριακών εταιρειών εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Ορισμένες από αυτές τις επιχειρήσεις ενδέχεται να επενδύσουν στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή κάνοντας το επόμενο βήμα. Είναι εδώ προκειμένου να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους με εμβληματικούς επενδυτές όπως η DIMERA και να συνοδεύσουν τους Έλληνες επιχειρηματικούς εταίρους της σε μια πολλά υποσχόμενη κοινή πορεία προς την ανάπτυξη», δήλωσε ο Gerd Dueckelmann-Dublany, ο Αυστριακός Επίτροπος Εμπορίου στην Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Μουτσάκης, επικεφαλής τεχνικός διευθυντής στην DIMERA καλωσόρισε θερμά την αντιπροσωπεία σημειώνοντας: «Έχουμε ήδη μπει στη φάση ανάπτυξης του πολύ ενδιαφέροντος και απαιτητικού έργου του Porto Carras. Παράλληλα, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την περαιτέρω ανάπτυξη όλων των έργων μας και ως εκ τούτου ξεκινήσαμε να συναντάμε αξιόπιστους και παθιασμένους προμηθευτές».

Εκτός από το 5άστερο Porto Carras Grand Resort στη Χαλκιδική και το πλειοψηφικό πακέτο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος της Οικογένειας Σαββίδη κατέχει επίσης το εμβληματικό ξενοδοχείο Makedonia Palace, το τηλεοπτικό κανάλι Open TV, τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες ethnos.gr και imerisia.gr, την ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο του FMCG,  ΣΟΥΡΩΤΗ, τον ποδοσφαιρικό σύλλογο ΠΑΟΚ και σημαντικά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας, μεταξύ άλλων επενδύσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ