Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Evergrande: Δεν πλήρωσε τόκους για τρία ομόλογα - Το 2022 οι πρώτες πωλήσεις αυτοκινήτων

H θυγατρική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων της Evergrande ανακοίνωσε ότι το επόμενο έτος θα είναι έτοιμα τα πρώτα αυτοκίνητά της, οδηγώντας σε άνοδο έως 10% τη μετοχή της.

Παράλληλα, όμως, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε ότι η μητρική της υπερχρεωμένη κινεζική εταιρεία ακινήτων δεν πλήρωσε ληξιπρόθεσμους τόκους για τρία δολαριακά ομόλογά της, με τις τιμές των ομολόγων να διαπραγματεύονται μόλις στα 21-22 σεντς δολαρίου.

Η κινεζική εταιρεία έπρεπε να καταβάλει συνολικά το ποσό των 148 εκατ. δολαρίων για τα τρία ομόλογα σήμερα το μεσημέρι στο Χονγκ Κονγκ, αλλά οι κάτοχοι των ομολόγων ανέφεραν ότι δεν είχαν πληρωθεί, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Η Evergrande άρχισε να αθετεί πληρωμές της από τον περασμένο μήνα, όταν δεν κατέβαλε ποσό 83,5 εκατ. δολαρίων για τόκους άλλου ομολόγου της. Η αθέτηση της πληρωμής έθεσε την εταιρεία σε μία 30ήμερη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πρέπει να κάνει την πληρωμή, διαφορετικά θα είναι τυπικά χρεοκοπημένη.

Η κρίση της Evergrande έχει αποκαλύψει προβλήματα του ευρύτερου τομέα ακινήτων της Κίνας, καθώς οι πωλήσεις του μειώνονται και το Πεκίνο πιέζει τις εταιρείες να μειώσουν το χρέος τους, με πολλές από αυτές να βρίσκονται επίσης στα όρια της χρεοκοπίας.

Δέσμευση για μαζική παραγωγή αυτοκινήτων

Η Evergrande ανακοίνωσε ότι συναντήθηκε με προμηθευτές της και την περιφερειακή κυβέρνηση της Τιαντζίν, όπου είναι η παραγωγική βάση της, ενώ δεσμεύτηκε να προωθήσει τη μαζική παραγωγή των αυτοκινήτων της μάρκας Hengchi.

Η μετοχή της εταιρείας αυτοκινήτων της Evergrande αυξήθηκε 10% το πρωί, αλλά στη συνέχεια τα κέρδη περιορίστηκαν και πριν από λίγο ανέρχονταν στο 6%.

Με πληροφορίες από FT και CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ