Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Εμπορικός Σύλλογος: Ζητά άμεσα την ΚΥΑ για τα νέα μέτρα στο λιανεμπόριο

μαγαζιά
Στιγμιότυπο απο τη σημερινή κίνηση στην οδό Ερμού / Πηγή: Eurokinissi

Την ταχύτατη έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τα νέα μέτρα λειτουργίας του λιανεμπορίου που τίθενται σε λειτουργία από αύριο ζητά με επιστολή του στον γενικό γραμματέα Εμπορίου ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος «δεν είναι δυνατόν λίγες ώρες πριν το αυριανό άνοιγμα των καταστημάτων, να μην γνωρίζουμε τις ακριβείς υποχρεώσεις μας, οι οποίες σε περίπτωση μη τήρησης θα επιφέρουν και πρόστιμα που θα διακινδυνεύσουν τη βιωσιμότητα ενός κλάδου που έχει υποφέρει αλλά και έχει στηρίξει την κοινωνία στο πρόσφατο δύσκολο διάστημα.

Είναι επιτακτική η άμεση ενημέρωση μας, ενώ σε κάθε περίπτωση ο Ε.Σ.Α θα συνεχίσει την προσπάθεια για εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για τη λειτουργία της αγοράς, σεβόμενος όπως πάντα την κρίσιμη υγειονομική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα επιτρέποντας την εύρυθμη λειτουργία της» αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Σας ενημερώνουμε ότι η εξαγγελία των πρόσφατων μέτρων που αφορούν το λιανεμπόριο έχει αναστατώσει τον εμπορικό κόσμο, εν μέσω εκπτωτικής περιόδου και όλοι αναμένουν με αγωνία την Κοινή Υπουργική Απόφαση “Έκτακτα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας”.

Αξιότιμε κύριε γενικέ, προκειμένου να  προετοιμαστεί κατάλληλα η λειτουργία των καταστημάτων, κρίνεται απαραίτητο να δημοσιευτεί το συντομότερο δυνατόν η απόφαση που θα αναφέρεται λεπτομερώς στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν επιχειρήσεις και καταναλωτές, αλλιώς είναι ανέφικτο να εφαρμοστούν τα μέτρα από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ