Νέα
  • ΓΔ: 1045.84 +1.45%
  • Τζίρος: 65,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στα δύο «σπάει» η Johnson & Johnson και εστιάζει στον φαρμακευτικό βραχίονα - Αλμα των μετοχών της στις ΗΠΑ

Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Η Johnson & Johnson πρόκειται να «σπάσει» σε δύο εισηγμένες εταιρείες, διαχωρίζοντας το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων υγείας από τον κλάδο συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ιατρικών συσκευών, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Άλεξ Γκόρσκι, σύμφωνα με τη The Wall Street Journal.

Η απόφασή της, σύμφωνα με την WSJ, συνδέεται με τη στρατηγική ανταγωνιστικών εταιρειών όπως η Pfizer και η Merck να αποχωρήσουν από τις δραστηριότητες καταναλωτικών προϊόντων και να εστιάσουν στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες δραστηριότητες των φαρμακευτικών προϊόντων.

Οι αγορές είδαν με καλό μάτι τις ανακοινώσεις Gorsky, καθώς οι μετοχές της Johnson & Johnson στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street ενισχύονται κατά 4,5%.

«Έπειτα από μια πλήρη επανεξέταση, το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου και η διοικούσα ομάδα εκτίμησε πως ο προβλεπόμενος διαχωρισμός του τμήματος 'Υγεία των καταναλωτών' είναι ο καλύτερος τρόπος για να επισπεύσουμε τις προσπάθειές μας προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς, τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες υγείας», δήλωσε ο Άλεξ Γκόρσκι, επικεφαλής της J&J, σε μια ανακοίνωση.

Το τμήμα "Υγεία των καταναλωτών" εμπορεύεται προϊόντα ευρύτερης κατανάλωσης όπως οι επίδεσμοι Band-Aid, οι κρέμες για το δέρμα Neutrogena, πούδρα ταλκ για μωρά ή το Tylenol, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό. Είχε κύκλο εργασιών 3,7 δισεκ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο, σχεδόν το 16% των συνολικών εσόδων της J&J.

Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου, όπως η παραγωγή και η πώληση ιατρικού εξοπλισμού, φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή και εμβόλια, κυρίως το μονοδοσικό κατά της Covid-19, θα σχηματίσουν τη δεύτερη εταιρία. Αυτά τα τμήματα απέφεραν έσοδα σχεδόν 20 δισεκ. δολαρίων από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Ο Χοακίν Ντουάτο, αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της J&J και ο οποίος θα γίνει γενικός διευθυντής του ομίλου από τον Ιανουάριο, θα παραμείνει γενικός διευθυντής αυτής της νέας J&J μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού. Ο Γκόρσκι θα καταλάβει τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του συμβουλίου διοίκησης της παρούσας J&J προκειμένου να διασφαλίσει τη μετάβαση μέχρι την έλευση του Ντουάτο.

Η J&J προβλέπει να ολοκληρώσει τον διαχωρισμό της σε 18 έως 24 μήνες.

Η ανακοίνωση του διαχωρισμού της J&J γίνεται μόλις μερικές ημέρες μετά εκείνην ενός άλλου αμερικανικού κολοσσού, της εταιρίας General Electric, η οποία αποφάσισε να διαχωρίσει τις δραστηριότητές της σε τρεις χωριστές εταιρίες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ