Νέα
  • ΓΔ: 804.19 +1.40%
  • Τζίρος: 35,57 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Glafka Capital: Ποιο είναι το ελληνικό fund που κάλυψε την έκδοση του ομολογιακού δανείου της Σπύρου

Καλύφθηκε στο συνολικό ποσό των 1.500.000 ευρώ, με ιδιωτική τοποθέτηση από το Bluemoon Capital Fund SP -διαχειριστής του οποίου είναι η Glafka Capital- η έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της εταιρείας Αγροτικός Οίκος Σπύρου, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων που αποφασίστηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 8/10/2021, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 1.500 μετατρέψιμες ομολογίες ονομαστικής αξίας 1.000 ευρώ έκαστη.

Ολοκληρώθηκε η επαναδιαπραγμάτευση των οφειλών της

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επαναδιαπραγμάτευση του συνόλου των οφειλών της έναντι των πιστωτριών τραπεζών (Attica Βank, Πειραιώς, Aplha και Eurobank), όπως αυτές μεταβιβάστηκαν στον εκάστοτε ειδικό διάδοχο και πλέον βρίσκονται στη διαχείριση της εκάστοτε διαχειρίστριας εταιρείας.

Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του δανεισμού της και ρύθμιση των οφειλών της με την υπογραφή των σχετικών συμβατικών κειμένων αναγνώρισης και ρύθμισης οφειλής με αποτέλεσμα την διευθέτηση αυτών μέσα από το προβλεπόμενο σε κάθε σύμβαση πλάνο αποπληρωμής. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξαν συζητήσεις του αμερικανικού fund Waterfall Capital - που θυμίζουμε ότι είχε εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον για τον Σπύρου - με Intrum και Glafka, οι οποίες όμως δεν είχαν αίσια κατάληξη.

Σημαντικός ο αγροτικός κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο Πέτρος Μυλωνάς συνιδρυτής της Glafka Capital τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η επιτυχής ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της εταιρείας αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό για την αρχή μιας νέας εποχής στην πορεία της.

Με μία καλά σχεδιασμένη στρατηγική και πρωτοποριακά προϊόντα, αισθανόμαστε βέβαιοι ότι η εταιρία θα βελτιώσει περαιτέρω την ηγετική της θέση στον αγροτικό κλάδο, που γίνεται όλο και περισσότερο σημαντικός σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω των μεγάλων περιβαλλοντικών προκλήσεων. Δεσμευόμαστε για την περαιτέρω στήριξη της Ελληνικής οικονομίας και των εταιριών και εγχειρημάτων που θα έχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους την επόμενη δεκαετία».

Το προφίλ της Glafka Capital

Πρόσφατα η Glafka Capital ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Bluemoon Capital, ενός επενδυτικού κεφαλαίου πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων (multi-asset investment fund), με επίκεντρο τις επενδυτικές ευκαιρίες στη Νότια Ευρώπη.

Η Glafka θα ενεργεί ως διαχειριστής επενδύσεων, προσφέροντας ευέλικτη κατανομή κεφαλαίων σε διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, με βασικό γνώμονα τις παγκόσμιες τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον τόσο της παραδοσιακής όσο και της ψηφιακής οικονομίας.

Η Glafka Capital έχει την έδρα της στο Λονδίνο με γραφεία σε Αθήνα και Λευκωσία. Έχει ολοκληρώσει investment banking deals άνω των £1,5 δισ. τα τελευταία τρία χρόνια και επεκτείνει γρήγορα τις προτάσεις της για fund & wealth management.

Ο στόχος του fund

Το investment fund, Bluemoon Capital Fund SP, εδρεύει στα Νησιά Κέιμαν, προσφέροντας μεσαίο επίπεδο ρίσκου για επενδυτές που θέλουν να επωφεληθούν από ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες, χωρίς να περιορίζονται σε μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων ή στρατηγική.

Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, "αυτό είναι το δεύτερο επενδυτικό κεφάλαιο investment fund που ξεκινήσαμε φέτος, μετά το Starboard Digital Strategies, το οποίο εκμεταλλεύεται μια μοναδική ευκαιρία αντισταθμισμένου κινδύνου (arbitrage) στο χώρο των κρυπτονομισμάτων" προσθέτοντας ότι "το Bluemoon Capital θα προχωρήσει σε επενδύσεις τόσο στη παραδοσιακή όσο και στη ψηφιακή οικονομία για να υποστηρίξει τις κορυφαίες εταιρείες και εγχειρήματα των επόμενων δεκαετιών".

Από την πλευρά του ο Χριστόφορος Παπανικολάου, συνιδρυτής της Glafka Capital δήλωσε ότι "αυτό το βήμα ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευσή μας να πρωτοπορούμε στην εξεύρεση νέων εργαλείων και τρόπων επενδύσεων. Αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα από πολλά από τα οποία η ομάδα μας ετοιμάζει"

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ