Νέα
  • ΓΔ: 950.51 -0.12%
  • Τζίρος: 14,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ohonos Snacks: Η πανδημία «απογείωσε» τα αλμυρά snacks – Υπερδιπλάσια καθαρά κέρδη

Με διψήφια ανάπτυξη «έτρεξε» πέρυσι η Ohonos Snacks - γνωστή στο ευρύ κοινό με το brand «Jumbo» σε γαριδάκια, chips, pop corn και κρουασάν - καθώς η εταιρεία εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι τα αλμυρά snacks διατήρησαν την ανθεκτικότητά τους.

Οι κωδικοί της συγκεκριμένης κατηγορίας αποδείχθηκαν «ζωτικής σημασίας» για τα κανάλια των Mini Market και περιπτέρων, ενώ διατήρησαν σταθερό μερίδιο στο κανάλι των Super Market.

Περιορισμοί κατ’ οίκον και τηλεργασία

Όπως σημειώνεται στις ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, “πέρα από τις νέες διατροφικές συνήθειες που έχει υιοθετήσει ένα σημαντικό ποσοστό των εγχώριων καταναλωτών, η πανδημία, και κυρίως ο περιορισμός κατ’ οίκον σε συνδυασμό με την τηλεργασία, ευνόησαν τις πωλήσεις των αλμυρών snacks, καθώς πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης διατροφικής κουλτούρας”.

Συνεχίζει τις επενδύσεις στην παραγωγή

Η διοίκηση της Ohonos Snacks εκτιμά πως θα συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας και η μακροπρόθεσμη προοπτική της ως αποτέλεσμα και των σημαντικών επενδύσεων σε νέες γραμμές παραγωγής που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια την ανοδική της πορεία, μέσω της αύξησης της παραγωγής της και την περαιτέρω διείσδυσή της στην εγχώρια αγορά snacks.

Ανοδικά και στο φετινό 9μηνο

Με βάση τα στοιχεία 9μήνου, η Ohonos Snacks συνέχιζε να εμφανίζει αύξηση του κύκλου εργασιών. Παράλληλα, αναμένει διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας και κατ’ επέκταση, η συνεχής αύξηση των ιδίων κεφαλαίων και του ενεργητικού.

Στο +21,5% ο τζίρος – Υπερδιπλάσια τα καθαρά κέρδη

Αναφορικά με την περυσινή χρονιά σημειώνεται ότι η εταιρεία εμφάνισε αύξηση των πωλήσεων κατά 21,5% από το 2019 (στα 24,77 εκατ. ευρώ), των μικτών κερδών κατά 28% (στα 8,65 εκατ. ευρώ) και των EBITDA κατά 30,8% (στα 2,67 εκατ.). Η καθαρή κερδοφορία ενισχύθηκε σε ποσοστό 150% από το 2019 (στα 1,32 εκατ. ευρώ).

Σημειώνεται ότι η Ohonos Snacks έχει καταφέρει να εξάγει το 30% της ετήσιας παραγωγής της σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ