Νέα
  • ΓΔ: 867.8 +0.97%
  • Τζίρος: 86,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιταλία: Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ σε Apple και Amazon για αθέμιτο ανταγωνισμό

Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ επέβαλε η αντιμονοπωλιακή αρχή της Ιταλίας στους αμερικανικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Amazon και Apple για φερόμενη αθέμιτη σύμπραξη στην πώληση προϊόντων Apple και Beats.

Οι συμβατικές διατάξεις μιας συμφωνίας του 2018 μεταξύ των εταιρειών πρόβλεπαν πως μόνο επιλεγμένοι μεταπωλητές είχαν τη δυνατότητα να πωλούν προϊόντα Apple και Beats στο Amazon.it, δήλωσε η αρχή ανταγωνισμού, προσθέτοντας ότι αυτό παραβίαζε τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αρχή επέβαλε πρόστιμο ύψους 68,7 εκατ. ευρώ στην Amazon και 134,5 εκατ. ευρώ στην Apple, διατάσσοντας τις εταιρείες να τερματίσουν τους περιορισμούς ώστε να δώσουν στους λιανοπωλητές γνήσιων προϊόντων Apple και Beats πρόσβαση στο Amazon.it χωρίς διακρίσεις.

Η Apple αρνήθηκε ότι υπάρχει αντι-μονωπωλιακή παράβαση και δήλωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

«Για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας αγοράζουν γνήσια προϊόντα, συνεργαζόμαστε στενά με τους συνεργάτες μας μεταπωλητές και διαθέτουμε ειδικές ομάδες εμπειρογνωμόνων σε όλο τον κόσμο που συνεργάζονται με τις διωκτικές αρχές, τα τελωνεία και τους εμπόρους για να διασφαλίσουμε ότι πωλούνται μόνο γνήσια προϊόντα Apple», ανέφερε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ