Νέα
  • ΓΔ: 915.99 +0.06%
  • Τζίρος: 43,59 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Στη Dimand το Μινιόν με τίμημα άνω των 25 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand πλειοδότησε στο διαγωνισμό για την πώληση του Μινιόν από τη Folli Follie. Η εταιρεία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπέβαλε προσφορά αξίας άνω των 25 εκατ. ευρώ, ενώ η συναλλαγή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι προτεινόμενες χρήσεις για την αξιοποίηση του ακινήτου έκτασης 16.000 τ.μ., περιλαμβάνουν ξενοδοχείο, γραφεία, κατοικίες και μικτές χρήσεις για τη δημιουργία κατοικιών και εμπορικών χώρων.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο ακίνητο παρέμενε ως το μοναδικό αδέσμευτο από τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και είχε χρησιμοποιηθεί ως «εγγύηση» για τη λήψη ενδιάμεσης χρηματοδότησης της εταιρείας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για το ακίνητο ενδιαφέρονταν ακόμη ξενοδοχειακές αλυσίδες (όπως η ισραηλινή Brown Hotel) και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/26841_nea-xenodoheia-zontaneyoyn-tin-plateia-omonoias-ti-tha-ginei-me-istoriko-minion

Το ιστορικό

Θυμίζουμε ότι το Μινιόν αποτέλεσε, για σχεδόν μισό αιώνα, έναν από τους "σηματωρούς" του ελληνικού λιανεμπορίου, το οποίο, στα χρόνια της ακμής του, απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους. Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς το 1980, μετά από εμπρησμό. Μετά την πυρκαγιά, χορηγήθηκαν δάνεια και το κατάστημα επαναλειτούργησε, αλλά τελικά, το 1983 κρατικοποιήθηκε, καθώς η επιχείρηση δεν μπόρεσε ξανά να παρουσιάσει κέρδη.

Το 1998 χρεωκόπησε και το κτίριο αγοράστηκε από την οικογένεια Φάις (Elmec Sports), η οποία φιλοδοξούσε να επαναλειτουργήσει το κατάστημα μετά από ανακαίνιση. Στη συνέχεια, η Elmec Sports εξαγοράστηκε από την Folli Follie και το Μινιόν πέρασε στα χέρια της δεύτερης. Από το 1998 και έπειτα, ανακοινώθηκαν πολλές φορές διάφορα σχέδια αξιοποίησής του, τα οποία, όμως, δεν προχώρησαν.

Ένα από αυτά αφορούσε στη μετεγκατάσταση στο κτίριο των διευθύνσεων και υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, οι φήμες ήθελαν τη διοίκηση της Folli Follie να εξετάζει την επαναλειτουργία του Μινιόν ως πολυκατάστημα, κάτι που ωστόσο δεν προχώρησε.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ