Νέα
  • ΓΔ: 1041.51 +0.82%
  • Τζίρος: 118,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Νέα ξενοδοχεία «ζωντανεύουν» την Πλατεία Ομονοίας - Τι θα γίνει με το ιστορικό Μινιόν

Πλατεία Ομονοίας / Πηγή: Eurokinissi

Πριν μερικές 10ετίες η πλατεία Ομονοίας ήταν το κέντρο της Αθήνας, με τα περισσότερα ξενοδοχεία να είναι πέριξ της πλατείας και πλήθος κόσμου που επισκέπτονταν την πρωτεύουσα να ξεκινούν από εκεί την περιήγησή τους.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σε πολλές ελληνικές ταινίες της τότε εποχής, δεκαετία του ’60 και του ’70, τα περισσότερα πλάνα ήταν από την Ομόνοια.

Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη μία κινητικότητα για να ξαναγίνει η Ομόνοια το κέντρο της πόλης ή τουλάχιστον να αποτελέσει ξανά έναν ισχυρό πόλο ανάλογο με αυτόν της πλατείας Συντάγματος.

Επιχειρηματίες βρίσκονται σε αναζήτηση ακινήτων προκειμένου να τα μετατρέψουν σε ξενοδοχεία, να αναβαθμίσουν υπάρχοντα ακίνητα, ενώ ένα σενάριο που έχει ισχυρή βάση, είναι το εμβληματικό κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Πρωταγωνιστικός ρόλος της Brown Hotels

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων Brown Hotels βλέπει στο κέντρο της Αθήνας κρυμμένες ευκαιρίες και για τον σκοπό αυτό ήδη έχει ξεκινήσει μπαράζ επενδύσεων στην περιοχή.

Οι εν λόγω επενδυτές θεωρούν ότι η περιοχή της Ομόνοιας μπορεί να προσφέρει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες, αφού υπάρχει οπτική επαφή με το βράχο της Ακρόπολης, κάτι που λίγες περιοχές διαθέτουν.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου ξενοδοχείου Lighthouse Athens της αλυσίδας Brown Hotels, που αποτέλεσαν την αφορμή για μια περιήγηση στο χώρο και το χρόνο της εμβληματικής πλατείας Ομονοίας για πολλούς προσκεκλυμένους.

Αλλωστε τα τρία ξενοδοχεία πέριξ της πλατείας Ομονοίας, Brown Acropol, DAVE Red Athens & Lighthouse Athens, όπως αναφέρει και η ίδια η εταιρία Brown, στοχεύουν στην αναβίωση της αίγλης του ιστορικού κέντρου της πόλης, επαναφέροντας στο «ραντάρ» ενδιαφέροντος το κέντρο της Αθήνας, τόσο για τους... ψαγμένους ταξιδιώτες που αναζητούν μια μοναδική πρόταση φιλοξενίας, αλλά και τους Αθηναίους που ψάχνουν διαρκώς για νέες επιλογές διασκέδασης στην πόλη.

Ελπίδα, όλων είναι να διατηρηθεί αυτή η τάση και να ζωντανέψει με ενεργές και δυναμικές παρουσίες η γωνιά αυτή του κλασικού ιστορικού τριγώνου της Οθωνικής Αθήνας, του Τσίλερ και του Κλεάνθη, αλλά και των μεγάλων αρχιτεκτόνων του μεταπολέμου.

Ο στόχος της Brown Hotels είναι να γίνει η Ομόνοια πόλος έλξης όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, αλλά και μια ελκυστική πρόταση φιλοξενίας και διασκέδασης τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους, καθώς τα 12 ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν το προσεχές διάστημα πέριξ της πλατείας, θα διαθέτουν ιδιαίτερα εστιατόρια, rooftops με πανοραμική θέα της πόλης και ιδιαίτερα clubs, ώστε να δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης μια μοναδική πρόταση φιλοξενίας και διασκέδασης.

Ισχυρό ενδιαφέρον για το ΜΙΝΙΟΝ

Μεταξύ των ενδιαφερομένων, για το εμβληματικό κτίριο του ΜΙΝΙΟΝ, είναι η Dimand από κοινού με Prodea και Brown Hotels, κάτι που δείχνει ότι το εν λόγω κτίριο μπορεί να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο παραμένει παροπλισμένο εδώ και πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του ’90 κι έχει βγει τώρα εκ νέου προς πώληση στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης της ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου τμήματος του ακινήτου, Folli Follie.

Η αρχική ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ήταν για τις 3 Νοεμβρίου, ωστόσο, ήδη η ημερομηνία έχει μετατεθεί για τις 12 Νοεμβρίου, με την αγορά να αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελικές προτάσεις που θα υποβληθούν δεδομένου ότι στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών οι προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν από ξενοδοχείο και γραφεία, μέχρι και μικτές χρήσεις για τη δημιουργία κατοικιών σε συνδυασμό με εμπορικούς χώρους.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ