Νέα
  • ΓΔ: 868.92 +0.13%
  • Τζίρος: 16,19 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κρίση στην Amazon εν μέσω Black Friday - Απεργούν οι εργαζόμενοι σε 20 χώρες

Amazon
Amazon / Πηγή: AP

Κρίση εν μέσω Black Friday  για την Amazon καθώς οι εργαζόμενοί της σε 20 χώρες, αναμεσά τους η ΕΕ, ΗΠΑ και Βρετανία ανακοίνωσαν ότι κατεβαίνουν σε απεργία ζητώντας καλύτερους μισθούς, περισσότερες μέρες αναρρωτικής άδειας και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι που στηρίζονται από πάνω από 50 εργατικά σωματεία σε όλες τις χώρες, έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις έξω από τα κτήρια της Amazon στα κεντρικά της στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τον Αμερικανικό κολοσσό ότι «κερδίζει πολλά και δίνει λίγα στους εργαζομένους του» και ζητούν από την ηγεσία της εταιρείας να συνομιλήσει με τους εργαζομένους ώστε «να γίνει η Amazon ένα καλύτερο μέρος για να εργαστείς».

Διαδοχικές απεργίες μέχρι τα Χριστούγεννα

Οι απρεγίες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Νοεμβρίου όταν περίπου 2.500 εργαζόμενοι της Amazon στη Γερμανία δεν εργάστηκαν ενώ προανεγγέλθηκαν και άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις πριν το τέλος του έτους σε μια κοινωνική διαμάχη δίχως τέλος.

Η κινητοποίηση είχε επηρεάσει επτά αποθήκες του κολοσσού της επιμελητείας σε πολλές περιοχές, όπου ετοιμάζονταν τα πακέτα πριν ξεκινήσει η διανομή τους. Το συνδικάτο έχει καλέσει επανειλλημένα την Amazon να δώσει «άμεσα» στους εργαζομένους τη μισθολογική αύξηση 3% φέτος, στη συνέχεια την αύξηση 1,7% την επόμενη χρονιά, όπως προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση του κλάδου των πωλήσεων, με την οποία η αμερικανική εταιρία αρνείται να συμμορφωθεί.

Η Amazon, που διαχειρίζεται 17 κέντρα επιμελητείας στη Γερμανία, ανακοίνωσε τότε ότι δεν περιμένει αντίκτυπο στους πελάτες της, αλλά το συνδικάτο επέμεν ότι οι παραδόσεις θα γίνονταν με καθυστερήσεις, κυρίως σε ό,τι αφορά την κατηγορία ‘prime’ με άμεση παράδοση, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ίδια πηγή είχε επιβεβαιώσει τότε ότι και άλλες απεργίες θα γίνουν «σίγουρα έως το τέλος του έτους», μια περίοδο με πολλή κίνηση πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το πρώτο «χτύπημα» της για την Amazon, ήρθε εν μέσω Black Friday, 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ