Νέα
  • ΓΔ: 951.19 -0.05%
  • Τζίρος: 18,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Τσακίρης: Η Ελλάδα θα επενδύσει ακόμη 200 εκατ. ευρώ στις startup - Πάνω από 1,26 δισ. τα κεφάλαια

Την διοχέτευση και νέων δημόσιων πόρων πάνω από 200 εκατ. ευρώ στις ελληνικές start up επιχειρήσεις προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης υπογραμμίζοντας ότι «δεν αποκλείεται και περαιτέρω αύξηση, χάρη σε κεφάλαια προερχόμενα από το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Οπως τόνισε ο υφυπουργός, στην παρουσίαση της έκδοσης Startup in Greece, που διοργανώνει η Ελληνική Αναπτυξιακή τράπεζα Επενδύσεων, το Found.ation και το EIT Digital, «το συνολικό ποσό που θα είναι διαθέσιμο από το κράτος στους διαχειριστές επιχειρηματικών κεφαλαίων θα φτάσει τα 1,26 δισεκατομμύρια ευρώ.»

Το 2021 ήταν μια χρονιά με συνεχιζόμενα ρεκόρ στην αναπτυσσόμενη ελληνική startup σκηνή καθώς το νέο κεφάλαιο που χρησιμοποιήθηκε τριπλασιάστηκε σε σύγκριση με το 2020.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των startups που χρηματοδοτήθηκαν φέτος ξεπέρασαν τις 70 σημειώνοντας αύξηση κατά 30% από το 2020 με τις συνολικές επενδύσεις που εξασφαλίστηκαν να ξεπερνούν τα 500 εκατ ευρώ.

Οι τρεις κορυφαίοι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι νεοφυείς επιχειρήσεις παραμένουν οι Life Sciences, Retail και AgriTech, με τις startups των Maritime Tech και Deep Tech να συνεχίζουν να βρίσκονται σε ανοδική πορεία, που αναμένεται να διατηρήσουν και εντός του 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ