Νέα
  • ΓΔ: 914.84 -3.02%
  • Τζίρος: 86,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Endless: Η επέκταση, το Χρηματιστήριο και οι νέες ανατιμήσεις που έρχονται από το 2022

Σε ανοδική τροχιά παρέμεινε και τη φετινή χρονιά παρά την υψηλή βάση του 2020 η Ευρωχαρτική. Ή καλύτερα η Endless EC (Essential Care), μιας και η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει το όνομα της εταιρείας θέλοντας μεταξύ άλλων να ενδυναμώσει το γνωστό στο ευρύ κοινό brand, να ενισχύσει την εξωστρέφειά της και να σηματοδοτήσει το άνοιγμα και σε νέες προϊοντικές κατηγορίες πλην των χαρτικών, στα οποία παρέπεμπε μέχρι σήμερα η επωνυμία.

Διατηρεί και επαυξάνει τα... κεκτημένα της πανδημίας

Σύμφωνα με την ηγεσία της Endless EC, το 2021 φαίνεται πως θα κλείσει με μικρή αύξηση του τζίρου της (της τάξης του 4%-5%), ο οποίος θυμίζουμε ότι πέρυσι είχε διαμορφωθεί στα επίπεδα των 57,1 εκατ. ευρώ, με το 65% να αφορά τα χαρτικά και το 35% τα απορρυπαντικά.

Πρόκειται για μία πολύ ικανοποιητική επίδοση αν σκεφτούμε ότι πέρυσι με το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19 η εταιρεία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων 80% στο πρώτο 15ήμερο του Μαρτίου, ενώ από τον αμέσως επόμενο μήνα ξεκίνησε τις εισαγωγές μασκών οδηγώντας σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα τον τζίρο της.

Περίπου το 5% των συνολικών πωλήσεων προέρχεται από εξαγωγές με την εταιρεία να έχει παρουσία σε Βαλκάνια, Τουρκία, Κύπρο, Ισραήλ και Αυστραλία.

Το επενδυτικό πρόγραμμα των 17 εκατ. ευρώ

Σε επίπεδο επενδύσεων, επισημαίνεται ότι το 2019 ολοκληρώθηκε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 17 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορούσε σε νέες εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους 15.000 τ.μ. και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Στο δυναμικό των 245 ατόμων περιλαμβάνεται και ένα εξειδικευμένο τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης το οποίο εξετάζει την επέκταση της προϊοντικής γκάμας της εταιρείας και την ανανέωση των συσκευασιών. Ήδη οι κωδικοί της Endless ξεπερνούν τους 350, ενώ παράγει προϊόντα για λογαριασμό άλλων εταιρειών όπως π.χ. το Ava για την Σαράντης, το Topine για την Εύρηκα και διάφορα άλλα PL.

Καμία σκέψη τη δεδομένη στιγμή για νέες επενδύσεις και Χ.Α.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Ημερησία ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Τρακάκης, η σημερινή παραγωγική δυναμικότητα καλύπτει τις ανάγκες της εταιρείας και δεν υπάρχει σκέψη για νέο επενδυτικό πρόγραμμα, ενώ για τους ίδιους λόγους δεν έχει προχωρήσει σε πράξη μια σκέψη που υπάρχει εδώ και καιρό στην ηγεσία για είσοδο στο Χρηματιστήριο Αθηνών. «Είναι κάτι που το εξετάζουμε, αλλά στη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για άντληση νέων κεφαλαίων μέσω της κεφαλαιαγοράς» τόνισε.

Η επίδραση των υψηλών τιμών στις α’ ύλες

Σε ό,τι αφορά την επίδραση των υψηλότερων τιμών σε πρώτες ύλες και ενέργεια, ο κ. Τρακάκης παραδέχτηκε ότι η εταιρεία προχώρησε φέτος σε κάποιες μικρές ανατιμήσεις λόγω της μεγάλης αύξησης στις τιμές των α’ υλών, ωστόσο νέες ανατιμήσεις αναμένονται από το νέο έτος, όταν λάβει τους νέους τιμοκαταλόγους από τους προμηθευτές της. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «φέτος απορροφήσαμε το μεγαλύτερο μέρος από τις ανατιμήσεις, όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού δεν μπορούμε να τιμολογούμε βάζοντας μέσα την εταιρεία».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ