Νέα
  • ΓΔ: 903.17 -0.09%
  • Τζίρος: 39,62 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΤΕ: Οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) σε 3 εκατ. νοικοκυριά έως το 2027

ΟΤΕ
Πηγή: Eurokinissi

Την περαιτέρω ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών ώστε να φτάσει τα 3 εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις έως το 2027 με την τεχνολογία οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) ανακοίνωσε ο ΟΤΕ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του , η ανάπτυξη του δικτύου FTTH είναι μια σημαντική επένδυση που θα συμβάλλει στο μέλλον της χώρας και θα εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη απόδοση και την ανταγωνιστικότητα του ΟΤΕ τις ερχόμενες δεκαετίες.

Ως αποτέλεσμα, οι επενδύσεις θα αυξηθούν σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, κατά μέσο όρο περίπου €100 εκατ. ετησίως, χρηματοδοτούμενες από τις οργανικές ταμειακές ροές.

Τα επόμενα χρόνια ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να προσφέρει μια ελκυστική αμοιβή προς τους μετόχους του, επιμερισμένη μεταξύ μερισμάτων και επαναγοράς ιδίων μετοχών.

Τα μερίσματα αναμένεται να εξομαλυνθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ώστε να αποφευχθούν μεγάλες διακυμάνσεις και να αντιμετωπιστούν τυχόν ελλείματα. Για το σκοπό αυτό, τα πλεονάσματα που δημιουργήθηκαν την περίοδο 2018-2021 θα ενσωματωθούν στις ετήσιες ταμειακές ροές τα επόμενα χρόνια, για να στηρίξουν τη συνολική πολιτική αμοιβών των μετόχων τα επόμενα έτη.

Το 2022, παρά τις αυξανόμενες επενδύσεις, ο ΟΤΕ αναμένει να παρέχει μια τακτική συνολική αμοιβή στους μετόχους τουλάχιστον ίση με το 2021, μετά από τις απαραίτητες εταιρικές εγκρίσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο θα καθορίσει τη πολιτική αμοιβών των μετόχων για το 2022 καθώς και για τα επόμενα έτη στις 23 Φεβρουαρίου 2022, μαζί με την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του 2021.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ