Νέα
  • ΓΔ: 834.83 -0.17%
  • Τζίρος: 41,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Προκοπίου για ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ελπίζω να μην μας αρχίσουν γκάζι - φρένο συνέχεια

Στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ παραδόθηκε σήμερα ο χώρος της δομής φιλοξενίας Σκαραμαγκά, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η δομή, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάιο του 2016, μετά την επείγουσα ανάγκη δημιουργίας ανοικτών δομών φιλοξενίας, εκκενώθηκε από τους διαμένοντες, οι οποίοι, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, ή αποχώρησαν οικειοθελώς ή μετακινήθηκαν σε άλλες δομές ή εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ESTIA.

Συνολικά, από τις 9 Απριλίου, οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η εκκένωση της δομής, ως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021 μετακινήθηκαν 2.631 διαμένοντες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του χώρου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συμμετείχαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ, Στέφανος Βλαστός, ο εφοπλιστής και επενδυτής στην έκταση της παλιάς δομής, Γιώργος Προκοπίου, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο, Μάνος Λογοθέτης, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Νικόλαος Κουλοχέρης, και ο διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσος Μαντάγαρης. 

«Σήμερα παραδίδουμε τη δομή φιλοξενίας Σκαραμαγκά στην ΕΤΑΔ, θέτοντας τα θεμέλια για την υλοποίηση μιας εμβληματικής επένδυσης και για την τοπική κοινωνία και για την ελληνική οικονομία» επισήμανε σε δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Επίσης, ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «με συνέπεια, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Ανακτήσαμε τον έλεγχο του Μεταναστευτικού. Από 121 δομές που λειτουργούσαν στη χώρα μας παραμένουν 34».

 

Προκοπίου: Να μη μας αρχίσουνε φρένο - γκάζι συνέχεια

Παρών ήταν και ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, ο οποίος έχει πλειοδοτήσει για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά χωρίς να έχει προχωρήσει ακόμη η έκδοση αδειών λειτουργίας καθώς απόφαση του ΣτΕ μπλόκαρε την διαδικασία (μετά από προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου).

Ο επενδυτής, Γιώργος Προκοπίου, δήλωσε «εντυπωσιασμένος», καθώς «αυτή η κυβέρνηση κρατά τις υποσχέσεις της και τα χρονοδιαγράμματά της» και «μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας». Επίσης, χαρακτήρισε την επένδυση «στρατηγική. Αυτή η κυβέρνηση κρατά τις υποσχέσεις της και τα χρονοδιαγράμματά της, είμαι εντυπωσιασμένος που είναι στην ώρα της και μας δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας. Είναι μια στρατηγική επένδυση την οποία όλοι πρέπει να την δούμε με αυτό το μάτι. Ελπίζω να το αντιληφθούν όλοι και να μη μας αρχίσουνε φρένο-γκάζι συνέχεια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Προκοπίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ ΑΕ, Στέφανος Βλαστός, τόνισε ότι «σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προχωρήσει σε δεύτερη φάση η πώληση της ευρύτερης έκτασης στον πλειοδότη του διαγωνισμού μας και έναν από τους κορυφαίους επενδυτές της χώρας, Γεώργιο Προκοπίου, ο οποίος θα αναγεννήσει μία σημαντική υποδομή της Ελλάδας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας μέσα από την επένδυση σημαντικών κεφαλαίων».

Ν. Μηταράκης: Η οικονομική κρίση στην Τουρκία δημιουργεί νέα δεδομένα

Σε συνέντευξή του και ερωτηθείς για το πόσο ανησυχεί για την κρίση της τουρκικής οικονομίας, ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε ότι «δημιουργείται ένα νέο δεδομένο, η επίπτωση της τουρκικής κρίσης στον τουρκικό πληθυσμό, κατά πόσο θα υπάρχουν πλέον οικονομικοί μετανάστες από την Τουρκία, οι οποίοι θα προσπαθήσουν μέσω Ελλάδος να μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό θα είναι κάτι καινούριο αν συμβεί, δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει». Εξέφρασε την ελπίδα «η Τουρκία να ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας της» και πρόσθεσε ότι «εμείς διατηρούμε το πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορά μας».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ